4 leacuri cu ceapă verde. Ce beneficii neștiute are pentru sănătate

E una dintre bucuriile pri­măverii, dar şi un medicament oferit de natură. Ceapa verde susţine să­nătatea creierului, te fereşte de viroze, ­ajută la digestie şi reduce riscul dezvoltării cancerului. Click! îţi prezintă 4 tratamente cu această legumă deosebită!

image

1. Poate regla glicemia

Bolnavii de diabet îşi pot ţine glicemia sub control cu această legumă. Luaţi bulbul şi frunzele de la un kilogram de ceapă verde şi mixaţi timp de un minut, după care adăugaţi 1,5 litri de apă plată. Amestecul se mai mixează încă un minut, apoi se pune la păstrat în frigider.

Curele durează câte zece zile, cu pauză de 20 de zile între ele. Se bea o jumătatea de pahar de trei ori pe zi, înaintea meselor. Aceeaşi ceapă verde duce la creşterea colesterolului bun, cu efect antiaterosclerotic.

2. Susține organismul în lupta cu virozele

Ceapa stimulează sistemul imunitar şi distruge direct virusurile gripale. Datorită alicinei (antibiotic şi expectorant) şi clorofilei (antiinflamator), e adjuvant atât în bronşitele infecţioase, cât şi în bronşitele alergice.

Tot alicina (anticoagulant) împiedică formarea cheagurilor de sânge, fiind recomandată în cazul tromboflebitelor sau trombozelor, scrie doctorulzilei.ro.

3. Ajută chiar şi în lupta cu boli precum cancerul

Sucul de ceapă verde este un bun detoxificant, dar poate ţine sub control şi afecţiunile de natură oncologică.

Se mixează patru-cinci fire de ceapă timp de un minut, se strecoară ­printr-un tifon dublu, iar zeama obţinută se împarte în trei şi se bea cu un sfert de oră înaintea meselor principale. Cura trebuie ţinută două săptămâni şi se reia de câte ori este nevoie.

4. Curăţă pielea

Acneea poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile, pentru rezultate remarcabile. Această combinaţie are un efect puternic în curăţarea pielii, de la interior spre exterior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dorin cocos jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net