Acest tip de ceapă luptă cu cancerul mamar şi cel intestinal!
Ceapa este un aliment de bază în multe tipuri de preparate, gustul ei dulceag fiind şi pe placul românilor. Pe lângă aroma savuroasă care o dă în mâncare, ceapa are şi beneficii nutritive, iar un anumit tip de ceapă ucide chiar şi celulele canceroase.
În comerţ există multe tipuri de ceapă – ceapă galbenă, ceapă dulce, şalotă, ceapă verde, ceapă roşie şi lista ar putea continua. Fiecare dintre aceste tipuri vine la pachet cu numeroase beneficii pentru organism.
Ceapa galbenă, cea mai comună, este eficientă pentru tratarea răcelilor şi afecţiunilor respiratorii, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi îmbunătăţeşte migrenele.
Ceapa dulce sau arpagicul are un conţinut scăzut de sulf şi mai ridicat de apă, este cunoscută pentru că îmbunătăţeşte sănătatea osoasă, reduce inflamaţiile şi îmbunătăţeşte digestia.
Şalota sau ceapa franţuzească conţine vitamina A, vitamina C şi antioxidanţi, care aduc beneficii precum: ajută la prevenirea şi la tratarea alergiilor, ţin sub control nivelul de zahăr din sânge, îmbunătăţesc circulaţia sângelui.
Ceapa verde este preferata tuturor în sezonul cald, este bună la dietă, deoarece conţine puţine calorii şi este bogată în antioxidanţi şi în numeroase substanţe care ajută la reglarea glicemiei şi la protejearea inimii, la întărirea inumităţii, dar şi la sănătatea sistemului digestiv.
Descoperă aici care este soiul care slăbeşte puterea tumorilor!