Sucul de ceapă, bun pentru tuse şi pentru stoparea căderii părului

Ultima actualizare:

    Ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce riscul dezvoltării cancerului.Foto: pixabay.com
Ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce riscul dezvoltării cancerului.Foto: pixabay.com

Ceapa dă savoare mâncărurilor, însă este şi un bun medicament, care tratează mai multe afecţiuni: de la tuse şi infecţii respiratorii până la problemele cu căderea părului. Leguma susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce riscul dezvoltării cancerului. Iată cum te ajută sucul obţinut din ceapă!

Îngrijirea părului  

Ca să nu te mai confrunţi cu căderea părului, încearcă să foloseşti timp de o lună sucul de ceapă şi vei vedea cum podoaba capilară începe să se regenereze. După ce îţi speli părul în mod obişnuit şi te clăteşti cu multă apă, masează scalpul aproximativ un sfert de oră cu suc de ceapă, apoi clăteşte-te. Firul de păr se va regenera şi va căpăta o strălucire naturală. Substanţele active din ceapă stimulează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, hrănesc firul de păr şi accelerează creşterea lui. Mai mult, sucul de ceapă previne apariţia firelor albe de păr. 

Calmarea crizelor de tuse 

Sucul de ceapă este remediul cel mai des recomandat atunci când vine vorba despre calmarea tusei. El se poate prepara la cald sau la rece. Se pun la fiert 200 grame de ceapă, curăţată de coajă şi tăiată mărunt, în 300 ml de apă, într-o oală cu capac. Se lasă amestecul să scadă la jumătate, apoi, după ce se răceşte, se strecoară şi se adaugă miere, până la 100 g. Adulţii pot lua 3-6 linguri pe zi, iar copiii 6-8 linguriţe. Trebuie consumat în 3 zile de la preparare, altfel devine toxic. Al doilea remediu, la rece, se prepară astfel: se ia o ceapă, se curăţă de coajă, se dă prin răzătoarea mică şi se stoarce bine. Se bea câte 100-200 ml din sucul rezultat. 

Leac în crizele astmatice 

Sucul de ceapă calmează crizele de astm bronşic şi aduce beneficii în tratamentul infecţiilor faringiene. Poţi obţine suc de ceapă cu storcătorul electric sau razi ceapa pe răzătoarea mică şi o storci prin tifon steril. Indicat e să bei 100-200 ml de suc pe zi. De asemenea, poţi face decoct din 2 linguriţe de ceapă tocată la 200 ml de apă, pe care îl fierbi 5 minute. Bea 2 căni pe zi. 

Acţionează eficient şi în varice 

Ai circulaţia periferică deficitară şi varice? Te ajută tot sucul de ceapă. De-a lungul timpului, acest remediu a dovedit calităţi deosebite în insuficienţele circulatorii periferice din diferite cauze, în special venoase. Sucul acţionează favorabil asupra circulaţiei sangvine de la nivelul membrelor inferioare. Remediul previne blocajele în fluxul de sânge, ceea ce duce la ameliorarea aspectului varicelor. Poţi consuma sucul de ceapă cu miere, pe care îl faci din 1 kg de ceapă roşie, stoarsă cu un storcător electric. Peste sucul obţinut, adaugi 300 g  de miere şi amesteci. Îl păstrezi într-un recipient de sticlă, la frigider, nu mai mult de o săptămână. Bei câte 50 ml înainte sau în timpul fiecărei mese principale, într-o cură de o lună. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net