Ce trebuie să știi înainte să consumi ceapă. Ce se întâmplă cu organismul nostru

Când vine vorba despre ceapă și usturoi, lista de beneficii pentru organism este una extrem de lungă. Ceapa are niște efecte terapeutice de-a dreptul uluitoare. Conform specialiștilor, se pare că această legumă ajută corpul să lupte cu mai multe afecțiuni, fiind o mină de aur pentru sănătate.

Ceapă

Conform renumitului Eugen Giurgiu, trebuie neapărat să consumi ceapă dacă vrei să ai un organism sănătos. Aceasta conține numeroase substanțe active benefice, care îți întăresc sistemul imunitar.

Citește și: Acest tip de ceapă luptă cu cancerul mamar şi cel intestinal!

Ce trebuie să știi înainte să consumi ceapă

Conține numeroase substanțe active: protide, hidrați de carbon, vitaminele B1, B2, B3, B6, C, E, PP, acid folic, acizi organici, minerale, potasiu, calciu, iod, seleniu și zinc.

Consumul constant de ceapă te ajută să combați viermii intestinali, împiedică înmulțirea microbiană, reduce nivelul durerilor, fluidizează sângele, stimulează sistemul nervos, ajută la buna funcționare a prostatei și poate ajuta chiar și la prevenirea apariției cancerului.

Vezi și: Un tratament cu sirop de ceapă, numai bun în sezonul răcelilor

Conform terapeuților, leguma aceasta poate fi folosită cu succes în tratarea unor afecțiuni precum acneea, adenomul de prostată, afecțiunile inimii, ale rinichilor, ale ochilor, astenia, bronșita, ateroscleroza, durerile reumatice și de stomac, îmbătrânirea prematură, infecțiile urinare, litiaza renală, laringita, migrenele, negii, nevralgiile, nevroza, obezitatea, pancreatita, surmenajul, varicele sau chiar și tumorile maligne.

Atenție totuși! Dacă te numeri printre persoanele cărora consumul de ceapă le provoacă probleme cu stomacul, redu doza sau evită complet această legumă. În cazul în care nu suferi de intoleranță digestivă la ceapă, dar îți displace profund mirosul care rămâne în cavitatea bucală, atunci mestecă îndelung o coajă de portocală acrișoară, după ce ai mâncat în prealabil și fructul.

Vezi și: Sfatul de la bunica este valabil și acum. Ceaiul de ceapă este un remediu pentru răceală și gripă

Ce se întâmplă cu organismul nostru

Se pare că atunci când consumi ceapă, toți nutrienții din ea încep să își facă treaba în corp și întăresc sistemul imunitar. Ai probleme cu inima? Pune o ceapă la cuptor, coace-o, apoi pune-o pe tălpi. Persoanele care au probleme cu prostata ar trebui să consume ceapa crudă zilnic.

De altfel, această legumă mai este recunoscută și drept un veritabil antibiotic natural. Pentru astenie, bea câte două lingurițe de suc proaspăt de ceapă, cu aproximativ jumătate de oră înainte de mesele principale ale zilei.

Pentru astm, poți să pregătești sirop de ceapă și să bei 2-3 lingurițe pe zi, cu aproximativ 15 minute înainte de masa principală. Dacă dorești, poți combina un sfert de pahar de lapte fierbinte în care să pui o linguriță de suc de ceapă, precum și câteva picături de usturoi.

Persoanele care au suferit degerături, pot pune comprese cu ceapă rasă pe zonele afectate, iar acestea se țin acolo cel puțin două ore. Atenție, însă! Această metodă dă rezultate bune doar pentru formele ușoare sau medii, nu în situațiile grave.

Suferi de bronșită? Bea dimineața, la prânz și seara câte două lingurițe de sirop de ceapă, iar această cură ține-o timp de 2-3 săptămâni, cu pauză mai lungă apoi. Acest leac face minuni și în cazul bronșitei tabacice.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net