Sfatul de la bunica este valabil și acum. Ceaiul de ceapă este un remediu pentru răceală și gripă

image
Ceaiul de ceapă are beneficii pentru sănătateFOTO: Unsplash.com

Când vorbim despre ceapă ne gândim la faptul că o vom adăuga la mâncare pentru a-i da un gust bun. Este utilizată, în mod obișnuit, ca garnitură sau condiment, dar poate să fi consumată și sub formă de ceai de ceapă.

Ceapa poate să aibă și multiple beneficii pentru sănătate, în principal datorită conținutului ridicat de antioxidanți și compuși care conțin sulf. Ceapa poate reduce riscul de a dezvolta mai multe tipuri de cancer, îmbunătățește dispoziția, menține sănătatea pielii și a părului, dar totodată, are efect antioxidant și antiinflamator, conform doc.ro.

Beneficiile ceaiului de ceapă

Specialiștii vorbesc despre multe avantaje asociate cu ceaiul de ceapă, principalul fiind capacitatea sa de a calma simptomele de răceală sau gripă. Utilizările medicale ale cepei sunt bine documentate în medicina populară, unde această legumă este utilizată pentru ameliorarea congestiei nazale și îmbunătățirea dificultăților de respirație

1. Remediu pentru răceală și gripă. Contribuie la reducerea febrei, calmarea durerii în gât,tusei și congestiei nazale.

2. Benefic pentru inimă.  Există dovezi că consumul de ceai de ceapă ajută la reducerea colesterolului rău din sânge. Previne formarea cheagurilor de sângeși blocarea arterelor,care reprezintă principalele cauze ale bolilor de inimă. De asemenea, contribuie la controlul hipertensiunii arteriale.

3. Menține sănătatea oaselor.  Ceaiul de ceapă ajută la întărirea oaselor, deoarece cromul din compoziția acestei băuturi încetinește pierderea calciului din oase. Sulful, un alt ingredient din ceaiul de ceapă, ajută la construirea cartilajelor și tendoanelor, dar are și proprietăți antiinflamatorii, reducând inflamațiile articulare.

4. Reduce afecțiunile respiratorii.  Are efect relaxant asupra mușchilor căilor respiratorii drept pentru care este recomandat pacienților cu bronșită

5. Reduce riscul de cancer. Un consum de ceapă roșie reduce riscul apariției cancerului de plămâni, ovarian, de sân, de prostată sau cancerului de colon. Quercitina, un antioxidant, dar și vitamina C elimină radicalii liberi din organism, inhibând enzimele responsabile de producerea lor.

Cum se prepară ceaiul de ceapă?

Nu ai nevoie decât de o ceapă și niște apă. Poți să toci ceapa și să o adaugi în vasul cu apă pe care l-ai pus la fiert, când clocotește. Lasă preparatul la infuzat pentru câteva minute, iar după aceea strecoară-l. De asemenea, pentru a prepara acest ceai poți să folosești și o ceapă presată, pe care să o adaugi în apă fiartă. O altă modalitate de a prepara ceaiul de ceapă este prin tăierea unei cepe mari în sferturi peste care să adaugi un litru de apă clocotită. Amestecul se strecoară după 15 minute.

Ceaiul de ceapă mai este recomandat pacienților diabetici, persoanele care au probleme cu indigestia, constipația, balonarea și celor care au probleme cu somnul. De asemena, s-a demonstrat că ajută la întărirea sistemului imunitar și te ajută să previi afecțiunii infecțioase, precum E.coli și Salmonella.

Citește și:Ceapa roşie, tratament pentru astm

Efectele terapeutice ale cepei. Ce afecțiuni poate trata leguma

cub florin zamfirescu png
BeFunky collage (18) jpg
mugur mihaescu jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
marilyn monroe
Declic Ministrul Mediului
cub bromania png
cub iosif rotaru png
Accident Suceava FOTO ISU png
Factura energie - factura curent electric - facturi FOTO Mediafax
image
image
image
image
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg