Motivul pentru care hainele trebuie spălate pe dos. Informația de care ar trebui să țină cont orice gospodină

Ultima actualizare:

Dacă crezi că hainele se spală mai bine dacă sunt pe față, atunci greșești. În acest mod, se va spăla culoarea, iar dacă sunt fermoare și nasturi, acestea se vor lovi de ușa mașinii pe parcursul întregului ciclu de spălare. Cel mai indicat este să închizi nasturii, fermoarele și să întorci hainele pe dos. 

Este indicat ca hainele să fie întoarse pe dos Foto: Shutterstock
Este indicat ca hainele să fie întoarse pe dos Foto: Shutterstock

Trebuie să fii atent la detalii atunci când speli rufe 

Spălatul rufelor este una dintre cele mai frecvente activități din gospodărie, dar pentru că ne ocupăm de ea aproape pe pilot automat, uităm că atenția la detalii poate face diferența atunci când vine vorba de hainele noastre.

Pentru a evita deteriorarea și mirosurile neplăcute la spălarea hainelor, începe prin a le separa pe culori, acordând atenție simbolurilor de spălare de pe etichete și menținând mașina de spălat în condiții optime pentru a nu scurta durata de viață a hainelor noastre (și a aparatului).

De ce să speli hainele pe dos 

Iată de ce este important să speli și să atârni la uscat hainele pe dos. În primul rând, din rațiuni economice. Probabil că te întrebi care ar fi legătura. Ei bine, dacă speli și usuci hainele pe dos, vei preveni uzura acestora și le vei putea folosi mai mult timp.

Este important să speli hainele pe dos pentru a preveni frecarea dintre cusături și țesături, care poate duce în timp la o deteriorare a materialului din care sunt confecționate hainele. De asemenea, vei preveni și agățarea elementelor de fixare, precum nasturi sau fermoar de material.

Același lucru este recomandat și pentru lenjeria de corp, deși cel mai indicat lucru este să le pui în saci speciali de rufe pentru a le proteja și mai mult.

Cum să scoți petele 

Ca să îndepărtați petele de pe haine, nu este suficient doar să le puneți în mașina de spălat, în special dacă sunt pete de grăsime, de ceai sau de cafea. Înainte de spălare, aplicați pe pată puțină soluție de spălat vasele și lăsați să acționeze timp de 5 minute, apoi puteți da haina la spălat. Metoda este eficientă pentru îndepărtarea petelor proaspete de grăsime, de ketchup sau de cerneală.

Cum să albești hainele 

 Pentru albire, la fel, există o metodă mai puțin obișnuită. Hainele, care au devenit galbene sau sure la culoare, le puteți albi cu ajutorul acidului acetilsalicilic. Măcinați 5 pastile și adăugați-le în detergent, iar rezultatul vă va bucura nespus.

Dacă pe haine sunt pete învechite, dizolvați pastilele în apă și înmuiați hainele peste noapte (1 pastilă pentru 1l de apă). Apoi le stoarceți și le spălați, ca de obicei, în mașina de spălat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ion iliescu inquam photos jpg
umbrela ploi jpeg
valentin ceausescu in tinerete jpg
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net