Descoperire uluitoare! O caracatiță uriașă... Unde a fost găsită

Un profesor de biologie marină și fiica sa, aflați într-o excursie de pescuit în localitatea Torquay, comitatul Devon, din Marea Britanie, au recuperat de pe plajă ceea ce credeau ei că ar fi o „plasă de pescuit naufragiată”. Nu mică le-a fost mirarea să descopere un exemplar de caracatiță de dimensiuni impresionante, pe care l-au păstrat pentru a-l studia și, de ce nu, pentru a-l găti și consuma împreună cu prietenii.

Profesorul Ziggy Austin prezentând caracatița descoperită pe plajă
Profesorul Ziggy Austin s-a lăudat cu caracatița descoperită / foto: arhiva personală
Profesorul Ziggy Austin prezentând caracatița gigantică găsită pe o plaja din Torquay
Exemplarul găsit este cel mai mare din această specie / foto: arhiva personală

Ziggy Austin și fiica sa, Laura, pescuiau liniștiți la Hope's Nose, pe stâncile de pe coastele localității britanice Torquay, atunci când au zărit un obiect ieșit din comun care zăcea pe plajă. În timp ce priveau în jos la obiectul straniu pe care l-au confundat cu o „plasă de pescuit”, un val mare l-a rostogolit, iar aceștia au realizat, șocați, că este vorba, de fapt, de o caracatiță gigantică, potrivit publicației The Mirror.

Curios, bărbatul a demontat undița și cu un capăt al acesteia a reușit să ridice corpul animalului, până când fiica acestuia a reușit să prindă în mâini una dintre tentacule și să târască caracatița în sus, pe stânci.

Laura Austin alături de caracatița recuperată
Laura Austin, alături de caracatița recuperată / foto: arhiva personală

Caracatița era deja moartă în momentul în care cei doi au reperat-o, cel mai probabil fusese ucisă de o focă ce se obișnuise să fure pește din capturile pescarilor din zonă și care îi smulsese capul și o abandonase în apele mării.

Profesorul estimează că era vorba de o caracatiță obișnuită, conform experienței sale de scafandru și proprietar al unei firme care se ocupă de organizarea de excursii și aventuri maritime, numită Rock Solid Costeering.

Caracatița măsura aproape doi metri

National Geographic specifică faptul că acest tip de caracatiță măsoară între 30 cm și 91 de cm, însă Ziggy este de părere că exemplarul pe care l-a găsit atingea doi metri, putând astfel să fie „cel mai mare văzut vreodată”.

Potrivit acestuia, caracatița ar fi cântărit aproximativ 10 kg, dar urma să confirme acest lucru odată ce o studia acasă. De asemenea, nu exclude posibilitatea de a lua caracatița la clasă și de a o arăta elevilor, pentru ca apoi să o disece într-o transmisiune levi pe contul de Facebook al societății Rock Solid Coasteering.

El intenționează să facă un videoclip pe YouTube despre animal și pe canalul său. Lăudându-se că a câștigat un concurs de gătit în urmă cu câțiva ani, profesorul Ziggy Austin nu exclude posibilitatea unei mese copioase, plănuind să gătească un fel special din caracatița găsită.  

Nu aș ucide niciodată o creatură atât de uimitoare, dar nu vreau să se risipească. Toți prietenii mei trimit deja mesaje pentru o bucată", a menționat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net