Caracatiță cu piure de trufe. Rețeta unui preparat delicios
Dacă doriți să variați meniul de zi cu zi, iată o rețetă care, cu siguranță, vă va face curioși. Caracatița cu piure de trufe este un preparat delicios și inedit! Rețeta relatată mai jos aparține lui Silviu Marian.
Iată de ce ingrediente veți avea nevoie pentru a obține cinci porții de caracatiță cu trufe!
Ingrediente
- 1 kg caracatiță (prefiartă)
- 2 kg cartofi
- 100 g unt
- 50 g trufe (ori proaspete ori sub forma de pastă) - Trufele proaspete sunt dificil de găsit și destul de scumpe. Puteți folosi trufe sub formă de pastă în ulei.
- 200 g smântână de gătit
- o legătură de pătrunjel
- 1 cățel de usturoi
Mod de preparare:
Piure:
Curățați cartofii, tăiați-i în bucăți nu foarte mici și fierbeți până când devin moi.
Aruncați apa în care au fiert cartofii și bateți cu un tel împreună cu 50g de unt. Se recomandă un unt de bună calitate pentru că face o diferență foarte mare.
Bateți cartofii cu un tel pentru ca a avea o consistență pufoasă. Cartofii se pot pune și la blender, însă consistența va fi cremoasă. Depinde de preferințele fiecăruia.
Adăugați 50g de trufe, în funcție de gust, și amestecați.
Caracatiță:
Fierbeți caracatița proaspătă aproximativ o oră până își schimbă culoarea.
După aceea, încălziți 10 minute la baimarin până când se face fragedă și moale (precum carnea de pui). De asemenea, se poate pune și la cuptorul cu microunde aproximativ 5 minute și ar trebui să fie același rezultat.
Carnea de caracatiță nu ar trebui să fie tare. Dacă este tare, nu a fost fiartă suficient sau a fost fiartă prea mult.
Sos:
Într-o tigaie puneți 50g de unt, iar apoi prăjiți usturoiul 1 minut. Apoi, adaugăți smântâna de gătit.
Lăsați aproximativ 10 minute până când dă în clocot.
Adăugați pătrunjelul și caracatița. Mai lăsați 5 minute, apoi serviți împreună cu piureul.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!