Diamantul blestemat din coroana Reginei Elisabeta a II-a. Ar fi sursa tuturor necazurilor care s-au abătut asupra monarhiei britanice

#Casa Regală a Marii Britanii

Cum familia regală din Marea Britanie trece printr-o serie de probleme, nu putem să nu ne amintim de diamantul despre care se crede că ar fi sursa tuturor blestemelor și relelor din care s-au abătut asupra monarhiei britanice de-a lungul timpului.

Care sunt legendele legate de diamantul Koh-i-noor Foto: Wikipedia
Care sunt legendele legate de diamantul Koh-i-noor Foto: Wikipedia

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, a fost operat vineri pentru prostata mărită, după ce a fost internat în spital în cursul dimineţii de vineri, iar acum „se simte bine", relatează BBC şi SkyNews.

Procedura a fost efectuată la spitalul privat London Clinic, unde şi Prinţesa de Wales a fost operată săptămâna trecută. Regele şi-a vizitat, de altfel, nora la spital, înainte de intervenție.a

„Loviturile” primite de familia regală din Marea Britanie au adus o stare de panică. Anul 2024 n-a început de loc bine, așa că ne întoarcem privirea spre diamantul Koh-i-Noor. Numele său provine de la cuvântul persan Koh-i-Noor și înseamnă ”muntele luminii”.

Acest diamant este cea mai controversată piesă dintre bijuteriile Coroanei Britanice, un simbol al colonialismului. Se spune că aduce numai ghinion, fiind blestemat. 

Cine a fost primul proprietar al diamantului prețios

Mărimea și caracteristicile deosebite l-au făcut una dintre cele mai râvnite pietre prețioase din toate timpurile. Tocmai de aceea, proprietatea diamantului Koh-i-noor a fost întotdeauna un subiect de controversă.

Diamantul a fost găsit în Andhra Pradesh, India, în secolul al XIII-lea, iar din acel moment, a fost în mâinile multor conducători. Koh-i-noor a avut inițial 793 de carate când nu era tăiat, și a fost cel mai mare diamant din lume găsit vreodată. Regele Malwa, Malhlak Deo, a fost primul proprietar al acestui prețios diamant.

Diamantul aduce, însă ghinion. Este blestemat 

Potrivit unei legende legate de diamantul Koh-i-noor, se consideră că acesta aduce nenorocire oricui îl posedă, scrie The Indian Times. Este o superstiție cunoscută sub numele de ”Blestemul lui Koh-i-noor”, care ar aduce un destin neliniștit oricărui posesor uman. Dacă stăm să analizăm soarta regalității Marii Britanii, ne putem gândi cu ușurință că poate există un sâmbure de adevăr. Familia regală britanică este măcinată de probleme, de nefericire, de neîmplinire personală, există nenumărate relații de familie disfuncționale, dar și lovituri de destin inexplicabile și marcante.

Legenda spune că acest diamant poziționat acum central în coroana britanică aduce nefericire. Poate ar fi cazul să se gândească la întreruperea blestemului,  scrie okmagazine.ro.

Diamantul a fost oferit Reginei Victoria

Diamantul Koh-i-noor, care reprezintă cea mai valoroasă podoabă a acestei coroane nu a fost îndepărtat cu forța și nici furat, ci oferit în dar Reginei Victoria de către un rege indian, la mijlocul secolului al XIX-lea, 

După moartea reginei Victoria, Koh-i-Noor a fost amplasat în Coroana Reginei Alexandra, soția lui Eduard al VII-lea, care a fost utilizată pentru a o încorona la încoronarea lor în 1902. Diamantul a fost transferat apoi în Coroana Reginei Mary în 1911 și în final în Coroana Reginei Elisabeta, Regina Mamă în 1937.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net