Domnitorul care s-a căsătorit din interes și a avut și o fiică nelegitimă. Avea multe escapade amoroase, fiind considerat un adevărat Don Juan

Domnitorul care s-a căsătorit din interes și a avut și o fiică nelegitimă. Avea multe escapade amoroase, fiind considerat un adevărat Don Juan. Este vorba despre Mihai Viteazul!

Dezbatere Historia la Adevărul Live, de la ora 11 00: dumneavoastră cu ce domnitor aţi vota? jpeg

Născut în anul 1558 și având sprijin turcesc, Mihai Viteazul a ajuns la conducerea Țării Românești de abia în anul 1593. Totuși în perioada scurtă de domnie, de doar un an de zile, Mihai Viteazul a reușit să unifice cele 3 teritorii unde trăiau români, Moldova, Transilvania, cât și Țara Românească, în anul 1600.

Fiica nelegitimă a lui Mihai Viteazul

Fusese ban al Olteniei, fiind un puternic feudal și s-a bucurat de susținerea boierilor olteni. Mihai Viteazul s-a ridicat împotriva turcilor și a reușit să-și arate calitățile de lider militar în bătălia de la Călugăreni. Acesta a luat parte la lupta anti-otomană coordonată de Sfântul Imperiu Romano-German, controlat de habsburgi, și a devenit un faimos comandant de oști.

Pe lângă realizările sale fantastice, domnitorul a fost recunoscut pentru puterea și carisma sa, care de multe ori atrăgea toate femeile din jur. Potrivit Adevărul, domnitorul a avut parte de multe aventuri amoroase, care au rămas și ele parte din filele de istorie. Soția sa s-a numit Tudora, însă a avut și câteva amante: Tudora, Velica, Zamfira şi Maria Christierna. Cu Stanca s-ar fi căsătorit din interes și cu ajutorul ei ar fi obținut puterea de care avea nevoie. 

mihai viteazul captura video jpg

Din aceste iubiri s-au născut trei copii, doi legimiti și unul „din flori”. Florica și Nicolae Pătrașcu au fost copiii pe care i-a făcut cu soția sa, Stanca, însă domnitorul a avut și o fiică nelegitimă, pe Marula, ce s-a născut din dragostea sa cu Tudora din Târgșor. 

„A fost fiica nelegitimă a lui Mihai Viteazul, făcută cu o anume Tudora din Târgşor. A fost născută în anul 1599. În 1616, Marula se căsătoreşte cu Socol din Răzvad şi a murit la 17 decembrie 1647. A fost îngropată în biserica din Răzvadu de Sus, din judeţul Dâmboviţa, ctitorie a soţului ei Socol, mare clucer. Pe piatra ei de mormânt se menţionează că a fost fiica lui Mihai Viteazul. Marula provenea, prin mama sa, din neamul boierilor din Târgşor, Negoieşti şi Popeşti”, a spus istoricul Florin Petrică pentru Adevărul. 

Mihai Viteazul n-ar fi apucat să stea prea mult cu fiica lui, fiind ocupat cu campaniile din Transilvania și Moldova, dar se spune că i-ar fi lăsat moștenire fetei mai multe sate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net