Drama băiețelului care s-a născut fără ochi, din cauza unei malformații

simeon stalpnicul png
Christian Buchanan s-a născut fără ochi, iar malformația îl împiedică să se hrănească normalFoto: Facebook

Venirea pe lume a acestor copii loviți de soartă ne arată că problemele noastre de zi cu zi nu înseamnă nimic, în comparație cu chinurile prin care trec ei. Un băiețel de doar șase ani suferă de o malformație extrem de rară, care îi afectează întreaga viață, dar nu se dă bătut și încearcă că se coporte ca un copil normal.

Christian Buchanan suferă de o boală care este atât de rară, încât doar 60 de persoane au avut această problemă în întreaga istorie medicală. Malformația a fost cauzată de un sindrom care afectează dezvoltarea normală a țesuturilor copilului încă de când se află în burta mamei. După ce se nasc, acești copii sunt atât de diformi la nivel facial, încât le este imposibil să se hrănească, să își dezvolte vorbirea și chiar să vadă.

simeon stalpnicul png
Boala lui este atât de rară, încât doar 60 de persoane au fost afectați de ea, în întreaga istorie medicalăFoto: Facebook

Christian a avut neșansa de a manifesta toate aceste dizabilități, dar mama lui încearcă să-l crească și să-l educe ca pe un copil normal și vrea, prin inermediul său, să ridice un semnal de alarmă față de preconcepțiile societății cu privire la persoanele marginalizate pentru că au un aspect facial diform.

„Sindromul îi afectează cel mai mult vederea pentru că îl face complet orb și este nevoit să descopere această lume în întuneric. Lumea noastră este făcută pentru oamenii cu vedere, astfel că Christian trebuie să facă lucrurile puțin diferit, pentru că nu are abilitatea de a vedea”, a mărturisit îndurerată mama băiețelului, potrivit The Sun.

simeon stalpnicul png
Christian încearcă să ducă o viață de copil normal, alături de mama sa, dar e nevoit să ecploreze lumea în întunericFoto: Facebook

Până la această vârstă fragedă, copilul a suferit deja șapte intervenții chirurgicale: numai trei dintre ele sunt pentru reconstrucția facială și închiderea golurilor din craniu. Mama lui își dorește să i se mai facă băiețelului operații până în momentul în care va putea măcar să vorbească și să se hrănească normal.

cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
maurice munteanu
Adriana și Eliza Iliescu
jude law phillipa coan jpeg
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
Catrinel Sandu familie Sarasota Florida jpg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
harry charles jpg
Gazoduct Iasi - Ungheni
uragan Ian   foto colaj captura jpg
image
image
image
image
cine este sotia lui alexandru arsinel  crop 1664473092 jpg
horia tecau jpg
Gollum, într o secvenţă din Stăpânul Inelelor jpeg
foto1 pelerinaj 2021 INQUAM Photos Liviu Chirica jpg
harry charles jpg
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg