Efectele dezastruoase ale tehnologiei! Ce modificări va suferi corpul în viitor

Ultima actualizare:

Un raport șocant avertizează că utilizarea excesivă a tehnologiei ar putea direcționa evoluția corpului uman spre un aspect diform în comparație cu ceea ce considerăm normal în prezent, transmite Adevărul.ro.

Efectele dezastruoase ale tehnologiei! Ce modificări va suferi corpul în viitor
Efectele dezastruoase ale tehnologiei! Ce modificări va suferi corpul în viitor

Omul viitorului, deformat de tehnologie: a doua pleoapă, mâini clește, creier mai mic

„Tehnologia ne oferă atât de multe. Comoditate, conectivitate, divertisment și atât de multe altele - dar există un compromis. Supraexpunerea la tehnologie poate veni uneori în detrimentul sănătății noastre”, spune Jason O'Brien, COO al TollFreeForwarding.com.  

Cum ar putea arăta, de fapt, omul în viitor? Un model computerizat ne dezvăluie care ar putea fi caracteristicile comune ale anatomiei umane în viitor. Printre ele se regăsesc: spatele cocoșat, creierul mai mic, mâinile ca niște clești și a doua pleoapă.

Cercetătorii au lucrat cu un designer 3D pentru a crea imagini ale unui „viitor om”. În acest experiment s-a ținut țină cont de toate problemele pe care le poate cauza utilizarea tehnologiei pe termen lung.

Cum va arăta omul viitorului?

Studiul a pornit de un sondaj care a arătat că americanul tipic folosește internetul timp de șapte ore pe zi. 

Ținând cont de acest aspect, cercetătorii au luat în considerare o gamă largă de studii științifice și opinii ale experților care examinează schimbările fizice și mentale care rezultă în urma expunerii constante la smartphone-uri, laptopuri și televizor. Proiectul de cercetare a dus la dezvoltarea modelului 3D, denumit „Mindy”, iar rezultatele sunt absolut înfricoșătoare.

Modelului 3D, denumit „Mindy” - Foto: adevărul
Modelului 3D, denumit „Mindy” - Foto: adevărul

Oamenii vor avea spatele cocoșat

Această primă schimbare n-ar trebui să ne mire prea mult. Cercetătorii prevăd că munca de birou și faptul că oamenii își apleacă gâtul pentru a se uita la smartphone-uri vor face ca, în viitor, aceștia să aibă spatele cocoșat. Nu vorbim de persoane în vârstă, ci de faptul că această schimbare a poziției corpului va fi vizibilă încă de la vârste fragede.

„Petrecerea orelor uitându-te în jos la telefon îți încordează gâtul și îți dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii din zona gâtului trebuie să depună un efort suplimentar pentru a-ți susține capul.

A sta în fața calculatorului la birou ore în șir înseamnă, de asemenea, că trunchiul tău este tras în fața șoldurilor, în loc să fie așezat drept și aliniat”, spune Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics, într-o declarație de la TollFreeForwarding.

În viitor, omul va avea mâini „clește” și probleme cu coatele

Efectele dezastruoase ale tehnologiei
Efectele dezastruoase ale tehnologiei

Una dintre cele mai vizibile schimbări se va produce la nivelul mâinilor. Cercetătorii cred că mâna va începe să ia permanent forma unui clește din cauza faptului că omul ține în mod constant un smartphone.

De asemenea, este posibil ca oamenii din viitor să ajungă să aibă un cot la 90 de grade din cauza utilizării excesive a telefoanelor mobile pentru a efectua apeluri, conform Adevărul.

„Felul în care ne ținem telefoanele poate cauza tensiune în anumite puncte de contact - cauzând «mâinile clește» și «cotul de 90 de grade», cunoscut și sub numele de sindromul tunelului cubital”, spune Dr. Nikola Djordjevic de la Med Alert Help.

Gât tehnologic și creiere mai mici

Efectele dezastruoase ale tehnologiei
Efectele dezastruoase ale tehnologiei

În cele din urmă, proiectul de cercetare dezvăluie că viitorii oameni vor suferi probabil de un caz grav de „tech neck”, în care mușchii cresc pentru a limita daunele cauzate de o postură proastă. 

Studiile mai arată că un stil de viață sedentar poate reduce capacitatea creierului uman. Modelul 3D construit de cercetători prezină un creier mai mic decât cel al oamenilor din zilele noastre.

Depresie și anxietate

Efectele dezastruoase ale tehnologiei
Efectele dezastruoase ale tehnologiei

Cercetătorii care au lucrat la proiect văd o serie de schimbări fizice la „omul viitorului”, dar aceasta nu este singura îngrijorare. Generațiile următoare pot fi mai vulnerabile la afecțiuni de sănătate mintală precum anxietatea și depresia. De altfel, acest lucru începe să fie tot mai vizibil și în zilele noastre.

Așadar, după acest articol, recomandarea noastră este să ieși la o plimbare și să lași telefonul acasă sau măcar în mașină. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net