Secretul celui mai fericit om din lume! Ce face 15 minute în fiecare zi

Ultima actualizare:

Căutăm zi de zi fericirea, o prindem, ne scapă printre degete, o găsim din nou... pentru ca apoi s-o pierdem iarăși. Alergăm înainte și înapoi, fugim după himere și ce e mai important ne scapă printre degete. Pentru a ne da inspirație vine în ajutor un budist în vârstă de 76 de ani. Considerat de cercetători „cel mai fericit om din lume“, acesta a dezvăluit câteva dintre secretele sale pentru o viaţă armoniosă, liniştită şi împlinită.

Secretele celui mai fericit om din lume. Foto: colaj Facebook/Matthieu Ricard
Secretele celui mai fericit om din lume. Foto: colaj Facebook/Matthieu Ricard

Cum a ajuns să fie desemnat cel mai fericit om din lume

Francezul Matthieu Ricard a abandonat totul pentru a deveni călugar tibetan într-o mănăstire din Himalaya. El era convins că oricine poate atinge o stare de fericire deplină dacă învaţă cum să-şi antreneze mintea în acest sens.

Timp de 12 ani, neuorologul Richard Davidson, de la Universitatea Wisconsin (SUA), i-a scanat creierul în timpul şedinţelor de meditaţie cu ajutorul a 256 de senzori. Rezultatele au fost uluitoare.

Merită să afli sfaturile lor! Insula unde trăiesc cei mai mulți oameni de peste 100 de ani! Cele zece secrete ale nemuririi

Ricard a fost desemnat „cel mai fericit om din lume“ după ce s-a observat că are o capacitate mărită de a simţi starea de fericire şi o predispoziţie redusă la nefericire. Și totuși, care sunt secretele celui mai fericit om din lume?

Secretele celui mai fericit om din lume! „Asta nu înseamnă că ar trebui să lăsaţi alte persoane să profite de voi“

În primul rând, discipolul lui Dalai Lama consideră că altruismul joacă un rol esenţial în fericirea noastră. Ricard crede că, dacă vrem să fim fericiţi, ar trebui în primul rând să ne străduim să fim mai buni cu cei din jurul nosru. 

„În general trebuie să încerci să fii mai bun într-un mod raţional. Dacă mintea vă este plină de bunăvoinţă, pasiune şi solidaritate, aceasta este o stare psihică foarte sănătoasă care favorizează fericirea şi împlinirea personală.

Dacă mintea vă este într-o stare bună, atunci şi corpul va fi mai sănătos. Asta nu înseamnă că ar trebui să lăsaţi alte persoane să profite de voi“, explica francezul, în urmă cu câțiva ani, într-un interviu pentru Business Insider, potrivit publicației The Independent.

„Dacă mintea vă este într-o stare bună, atunci şi corpul va fi mai sănătos”

Un alt aspect cheie îl reprezintă antrenarea minții. Călugărul, care a participat la mii de conferințe și a oferit multă bucurie oamenilor de-a lungul anilor, consideră că toată lumea are capacitatea de a avea o minte limpede. El chiar crede că există un potenţial de bunătate în fiecare fiinţă umană. Dar, la fel ca un sportiv, mintea trebuie să fie antrenată în direcția potrivită.

„Prin pregătirea mentală putem duce întotdeauna fericirea la un nou nivel. Este la fel ca în cazul alergatului. Dacă mă antrenez, pot alerga la un maraton. Poate că nu voi deveni campion olimpic, dar antrenamentul face diferenţa.

Aşa că de ce nu s-ar aplica asta şi în cazul creierului? Bunăvoinţa, atenţia, echlibrul emoţional şi puterea interioară sunt abilităţi care pot fi perfecţionate”, a precizat acesta.

Ce face 15 minute pe zi cel mai fericit om din lume?

Călugărul spune că fiecare om ar trebui să petreacă zilnic 15 minute în care să se gândească doar la lucruri frumoase. Acesta este secretul său. De ani de zile își rezervă un sfert de oră pentru a medita și pentru a-și curăța sufletul și mintea de negativitate.

„De regulă, sentimentele de fericire şi dragoste sunt trecătoare pentru că se întâmplă alte lucruri şi trecem mai departe, la următorul gând. În cele 15 minute de meditaţie însă trebuie să te concentrezi şi să nu permiţi minţii să fie distrasă, ci să se concentreze asupra emoţiilor pozitive”, a precizat Ricard.

El face acest lucru de peste 50 de ani și spune că, dacă o persoană își alocă zi de zi aceste minute, după două săptămâni va vedea rezultatele pozitive. Teoria lui Ricard este susţinută şi de mulți cercetători. Ce zici, încercăm să găsim 15 minute pentru a fi mai fericiți? 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net