Insula unde trăiesc cei mai mulți oameni de peste 100 de ani! Cele zece secrete ale nemuririi

Nu există nici trecut, nici viitor, ci doar prezent - aceasta este una dintre filosofiile celor care trăiesc pe insula unde se află cei mai mulți oameni de peste 100 de ani. Aceștia au găsit secretul fericirii și al nemuririi. Tot ce trebuie să faci pentru a-i imita și pentru a ajunge la nivelul lor de beatitudine este să pui în practică cele 10 legi după care își ghidează existența.

01 jpg
Locul unde trăiesc cei mai mulți centenari din lume. Foto: Facebook/Visit Okinawa

Culvitarea prieteniilor, odihna adecvată, alimentația moderată și mișcarea ușoară fac parte din viața oameilor care trăiesc pe insula Okinawa.

Aflată în Japonia, insula adăpostește aproximativ 1,4 milioane de locuitori. În aceste locuri, o persoană din 1450 ajunge la vârsta de 100 de ani. Această medie a longevității pe bătrănul nostru Pământ este de trei de ori mai mare decât în SUA și cu 40% peste media din Japonia. Ce este interesant este faptul că 88% dintre persoanele care trec de 100 de ani pe insula Okinawa sunt femei.  

Află care este Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm

Se spune că miracolul de pe insula Okinawa pleacă de la Ikigai - un concept japonez care se traduce prin fericirea de a fi mereu ocupat. În acest colț al planetei, numărul persoanelor centenare depășește cu mult media mondială. Oare au găsit niponii secretul fericirii și al longevității?

Vezi care sunt Cele mai toxice alimente pentru creier! Secretele unui reputat medic neurochirurg

Pe insula Okinawa lumea trăiește mai mult ca niciodată. Cele 10 legi după care își ghidează viața

Pe insula niponă Okinawa se spune că s-a născut filosofia Ikigai, după care se ghidează în prezent milioane de japonezi. Acest concept se află la intersecția a patru întrebări fundamentale despre viață: „ce iubesc?”, „la ce mă pricep?”, „ce calități de care dispun se pot transforma într-o profesie?” și „ce pot oferi lumii?”.

Probabil că ultima întrebare este una uitată, din păcate, în aproape toate țările dezvoltate de pe Pământ, acolo unde fuga continuă după mai mult pare să fi scos la suprafață egoismul unei societăți care și-a pierdut reperele.

Află Cum scapi de diabet? Soluția simplă a unui medic: «Nu mai ai nevoie de medicamente dacă...»

Nu este cazul în Okinawa, unde majoritatea oamenilor duc o viață simplă, liniștită și într-o armonie totală cu natura. Aceștia se ghidează cât mai mult după cele 10 legi ale ikigaiului:

  • Fii mereu activ, nu te pensiona niciodată (găsește o ocupație, un hobby)
  • Privește lucrurile cu calm 
  • Zâmbește cât de des poți
  • Fii recunoscător pentru tot
  • Înconjoară-te de prieteni buni 
  • Nu mânca pe săturate 
  • Trăieste clipa  
  • Fii în formă pentru următoare ta aniversare 
  • Reconectează-te la natura 
  • Urmează-ți ikigai-ul

Stăpânește cele 10 sfaturi ale oamenilor de pe insula Okinawa și vei putea duce o viață lungă și fericită

„Ikigai-ul tău se află la intersecţia dintre lucrurile la care te pricepi şi cele pe care-ţi place cel mai mult să le faci”, spune Hector Garcia, co-autorul cărţii „Ikigai, Secrete japoneze pentru o viaţă lungă şi fericită”.

Cartea este un bestseller internațional cu peste 2,5 milioane de exemplare vândute. Este scrisă de Hector Garcia și Fracesc Miralles.

„La fel cum oamenii tânjesc după bunuri materiale şi bani încă de la începuturile timpului, alţi oameni se simt extenuaţi de goana neîncetată după succes şi celebritate şi se concentrează în schimb pe ceva mai mult decât bunăstarea lor materială”, a mai precizat scriitorul Hector Garcia.

Insula Okinawa, unde trăiesc cei mai mulți oameni de peste 100 de ani, are 106 km lungime și o populație de aproximativ 1,4 milioane de locuitori. Aici , oamenii au „Ikigai” – un motiv de a se da jos fericiţi din pat în fiecare dimineaţă și de a privi cu zâmbetul larg fiecare apus de soare. Pe tine ce te face fericit în fiecare zi?... Care sunt legile după care îți ghidezi viața?

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
Anne Heche FOTO Getty Images
soferi opriti de politisti jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg
Razboi in Ucraina - pagubele provocate de bombardamentele din Kostiantynivka FOTO AFP