Un bărbat din Japonia a trăit 29 de ani pe o insulă izolată

Un bărbat japonez, cunoscut drept „Pustnicul gol”, a petrecut 29 de ani pe o insulă părăsită. Masafumi Nagasaki, care are acum 87 de ani, a luat decizia de a se izola pentru că nu mai suporta viaţa modernă.

Masafumi Nagasaki a fugit pe micuţa insulă Sotobanari, din sudul Japoniei foto: Profimedia
Masafumi Nagasaki a fugit pe micuţa insulă Sotobanari, din sudul Japoniei foto: Profimedia

Se pare că bărbatul a lucrat ca fotograf înainte de a se muta pe Sotobanari, o insulă de doar 1 km, aflată în apropiere de Taiwan, în sudul Japoniei. Nagasaki nu reuşea să se adapteze la viaţa de zi cu zi şi a vrut să ducă o existenţă solitară, aşa că a fugit pe o insulă.

A rămas fără haine după un taifun

Într-un an de la mutare, un taifun i-a luat toate hainele şi a realizat că preferă să stea gol, notează publicaţia britanică The Sun.

„Nu e potrivit să umbli gol într-o societate normală, dar aici pe insulă, e ceva natural, ca o uniformă”, a povestit Nagasaki.

Pentru că pe insulă nu e apă potabilă, bărbatul a făcut un sistem din oale cu care aduna apă de ploaie pentru spălat şi gătit. Din când în când, Nagasaki mai călătorea pe o altă insulă din apropiere, unde folosea bani trimişi de familie pentru a cumpăra mâncare de bază precum orez. La început, bărbatul mai mânca peşte sau ouă de ţestoasă, dar a descoperit, cu timpul, că iubeşte prea mult natura, aşa că a devenit vegetarian.

Viaţa pe insulă nu a fost una lipsită de pericole. De exemplu, Nagasaki îşi aminteşte că a fost nevoit să se apere de vipere veninoase care îi intrau în cort.

A fost obligat de guvern să revină în civilizaţie

El a fost descoperit de un pescar din zonă, pe plajă, înconştient, în 2018. Autorităţile locale au povestit că, în acel moment, Nagasaki era foarte slăbit, iar guvernul japonez l-a forţat să revină la viaţa în civilizaţie. A primit un apartament în Ishigaki, o altă insulă din apropiere, însă locuită.

Dar bărbatul recunoaşte că a avut dificultăţi în a se adapta la viaţa modernă şi a-şi face prieteni. Pandemia de coronavirus a îngreunat totul, aşa cum povesteşte şi bloggerul Alvaro Cerezo, pe site-ul său: „Micul lui apartament a devenit ca o insulă, unde s-a putut izola de restul lumii, singurul loc unde putea trăi fără haine şi unde se putea simţi la fel de liber ca în cei 29 de ani petrecuţi pe insulă”.

„Nu prea există cineva care poate să îi înţeleagă stilul de viaţa excentric sau dorinţa extremă de a locui gol pe o insulă. Drept rezultat, mulţi oameni din cartierul lui l-au privit cu frică şi dezgust”, a mai spus blogger-ul.

Vrea să fie îngropat pe insulă

Cerezo l-a ajutat pe Nagasaki să revină pe insulă, dar bărbatul nu a rămas acolo. El a preferat, acum, să se întoarcă în Ishigaki. „A părut mulţumit că a putut să îşi ia rămas bun de la insula sa”, completează aceeași sursă.

Nagasaki are, însă, o ultimă dorinţă: el vrea să fie îngropat pe Sotobanari. „E important să găseşti un loc de odihnă veşnică, iar eu am decis ca aici e locul pentru mine”, a mai spus bărbatul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net