Cea mai bătrână femeie din lume are 118 ani. Lucile Randon are un obicei zilnic

Ultima actualizare:

Există o persoană lucidă, ajunsă la vârsta matusalemică de 118 ani. Lucile Randon, cunoscută drept Sora Andre, trăiește într-un camin din Franța. Vârsta ei a fost documentată și confirmată de Guinness World Records, mai precis, de Cartea Recordurilor.

Lucile Randon, din Franța, sau Sora Andre, este cea mai bătrână femeie din lume
Lucile Randon, din Franța, sau Sora Andre, este cea mai bătrână femeie din lume

Deși are o mobilitate redusă, iar vocea i-a fost afectată de vârsta înaintată, vederea dispărând în totalitate, din același motiv, Lucile are o rutină la care nu ar renuna niciodată.

Are preferințe culinare modeste

Cei care au grijă de cea mai bătrână femeie din lume, Lucile Randon, spun că preferințele ei culinare sunt modeste. Rareori se bucură de dulciuri și atunci preferă ciocolata.

Paharul de vin, băut zi de zi, însă, este obiceiul la care Sora Andre nu a renunțat vreodată.

Citește și: Cel mai bătrân concurent de la "Românii au talent". Bunicul de 84 de ani cu suflet tânăr

În luna februarie, de ziua ei, președintele Franței, Emmanuel Macron i-a trimis o felicitare și, în aprilie 2022, Lucile Randon a devenit oficial cea mai longevivă persoană de pe pământ, după decesul lui Kane Tanaka din Japonia, la 119 ani.

Mai mult, Lucile Randon deținea deja o pagină în Cartea Recordurilor, fiind persoana cea mai în vârstă care a supraviețuit Covid – 19. Pandemia i-a ajuns și pe cei cazați în căminul de bătrâni unde cea mai bătrână femeie din lume este cazată. A avut un rezultat pozitiv al testului, însă, a fost asimptomatică.

A trecut cu bine prin Covid, la 117 ani

Avea 117 ani, la acel moment. Întrebată dacă i-a fost teamă de Covid, Sora Andre a declarat pentru televiziunea franceză BFM: „Nu. Nu m-am speriat pentru că nu mi-a fost teamă să mor. Sunt fericită că sunt cu voi, însă aş vrea să fiu altundeva. Să mă alătur fratelui meu mai mare, bunicului şi bunicii mele".

Citește și: Veste bună pentru români! Creşte valoarea tichetelor de masă. Când intră în vigoare legea

Lucile Randon a luat numele de Sora Andre când s-a alăturat unui ordin caritabil catolic în 1944. Este născută la 11 februarie 1904 și a mai avut doi frați și o soră geamănă, care a decedat la vârsta de un an.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net