Veste bună pentru români! Creşte valoarea tichetelor de masă. Când intră în vigoare legea

Ultima actualizare:

E oficial, valoarea bonurilor de masă va fi majorată. Președintele Klaus Iohannis a aprobat, miercuri, legea care prevede creșterea valorii bonurilor de masă. 

Veste bună pentru români! Creşte valoarea tichetelor de masă. Când intră în vigoare legea
Veste bună pentru români! Creşte valoarea tichetelor de masă. Când intră în vigoare legea

Legea va intra în vigoare de la data de 1 iulie, anul acesta, astfel că potrivit actului normativ, angajatorii vor acorda angajaților bonuri valorice în valoare de 30 de lei, față de 20 de lei, cât este în prezent. 

Potrivit proiectului legislativ, valoarea tichetelor de masă nu poate depăși valoarea de 30 de lei, stipulează amendamentul semnat de către deputaţii Adrian Solomon, Marius Budăi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarnă, dar şi de grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale. 

Te-ar interesa și: Totul despre voucherele sociale de 250 lei

Cei care au fost de acord cu demararea acestui proiect de lege au declarat că se încearcă o gestionare parțială a dezechilibrului generat de creșterea explozivă a prețurilor, informează Antena 3

Actul legislativ mai are în vedere ca părinții să poată achita taberele pentru copii și prin intermediul voucherelor de vacanță. 

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților, cu 238 de voturi "pentru”, unul "împotrivă” și șase abțineri.

Vezi și: Când putem primi tichetele de vacanță pentru 2022

Cine va beneficia de vouchere sociale?

La începutul lunii iunie, anul acesta, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a demarat procesul de emitere, distribuire şi încărcare a voucherelor sociale destinate celor peste 2,5 milioane de români, aflați în nevoie. 

Tichete sociale vor fi oferite cetățenilor sub forma unui card, cu o valoare nominală de 250 de lei. Persoanele care vor beneficia de acest ajutor sunt cei care trăiesc în sărăcie, cu o situație economică și socială extrem de precară.  

Suma de 250 de lei va fi acordată o dată la două luni, până la sfârșitului anului, iar sumele de pe card trebuie utilizate în termen de 12 luni de la data încărcării. 

Printre cetățenii eligibili pentru vouchere sociale se află pensionarii a căror pensie nu depășește 1.500 de lei și familiile cu copii al căror venit este mai mic de 600 de lei pe membru. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net