Veste bun─â pentru rom├óni! Cre┼čte valoarea tichetelor de mas─â. C├ónd intr─â ├«n vigoare legea

E oficial, valoarea bonurilor de mas─â va fi majorat─â. Pre╚Öedintele Klaus Iohannis a aprobat, miercuri, legea care prevede cre╚Öterea valorii bonurilor de mas─â. 

tichete de masa 2019 majorare 20 de lei jpeg
Veste bun─â pentru rom├óni! Cre┼čte valoarea tichetelor de mas─â. C├ónd intr─â ├«n vigoare legea

Legea va intra ├«n vigoare de la data de 1 iulie, anul acesta, astfel c─â potrivit actului normativ, angajatorii vor acorda angaja╚Ťilor bonuri valorice ├«n valoare de 30 de lei, fa╚Ť─â de 20 de lei, c├ót este ├«n prezent. 

Potrivit proiectului legislativ, valoarea tichetelor de mas─â nu poate dep─â╚Öi valoarea de 30 de lei, stipuleaz─â amendamentul semnat de c─âtre deputa┼úii Adrian Solomon, Marius Bud─âi, Tudor Polak, Eva Andrea Csep, Dumitru Coarn─â, dar ┼či de grupurile parlamentare PSD, PNL, UDMR ┼či minorit─â┼úile na┼úionale. 

Te-ar interesa ╚Öi: Totul despre voucherele sociale de 250 lei

Cei care au fost de acord cu demararea acestui proiect de lege au declarat c─â se ├«ncearc─â o gestionare par╚Ťial─â a dezechilibrului generat de cre╚Öterea exploziv─â a pre╚Ťurilor, informeaz─â Antena 3

Actul legislativ mai are ├«n vedere ca p─ârin╚Ťii s─â poat─â achita taberele pentru copii ╚Öi prin intermediul voucherelor de vacan╚Ť─â. 

Legea a fost aprobat─â de Camera Deputa╚Ťilor, cu 238 de voturi "pentruÔÇŁ, unul "├«mpotriv─âÔÇŁ ╚Öi ╚Öase ab╚Ťineri.

Vezi ╚Öi: C├ónd putem primi tichetele de vacan╚Ť─â pentru 2022

Cine va beneficia de vouchere sociale?

La ├«nceputul lunii iunie, anul acesta, Ministerul Investi┼úiilor ┼či Proiectelor Europene (MIPE) a demarat procesul de emitere, distribuire ┼či ├«nc─ârcare a voucherelor sociale destinate celor peste 2,5 milioane de rom├óni, afla╚Ťi ├«n nevoie. 

Tichete sociale vor fi oferite cet─â╚Ťenilor sub forma unui card, cu o valoare nominal─â de 250 de lei. Persoanele care vor beneficia de acest ajutor sunt cei care tr─âiesc ├«n s─âr─âcie, cu o situa╚Ťie economic─â ╚Öi social─â extrem de precar─â.  

Suma de 250 de lei va fi acordat─â o dat─â la dou─â luni, p├ón─â la sf├ór╚Öitului anului, iar sumele de pe card trebuie utilizate ├«n termen de 12 luni de la data ├«nc─ârc─ârii. 

Printre cet─â╚Ťenii eligibili pentru vouchere sociale se afl─â pensionarii a c─âror pensie nu dep─â╚Öe╚Öte 1.500 de lei ╚Öi familiile cu copii al c─âror venit este mai mic de 600 de lei pe membru. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
anca pandrea 1 jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula