Vacanță în Mallorca- motive pentru care merită să vezi insula spectaculoasă

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți români au început să plece în vacanță în Mallorca, o insulă frecventată preponderent de nemți și neerlandezi. Deși frumusețea ei e greu de pus în cuvinte, voi încerca să enumăr câteva dintre motivele pentru care aceasta ar trebui să fie următoarea ta destinație de vacanță.

Am simțit că nu îmi sunt suficiente doar câteva zile pentru a descoperi frumusețea insulei mari a Balearelor, motiv pentru care voi reveni, cu siguranță. Totuși, am reușit să văd destule cât să îți povestesc, dragă cititorule, câteva dintre motivele pentru care următoarea ta vacanță ar trebui să fie în Mallorca, mai ales că suntem în plin sezon estival și, Slavă Domnului, aici ai suficiente plaje unde să te relaxezi, restaurante care servesc mâncare delicioasă și, de ce nu, cluburi unde distracția ține până dimineața.

Poate te interesează și:  Planuri de vacanță 2022! Lista țărilor din Europa care au ridicat restricțiile de călătorie

palma de mallorca jpg

Capitala Palma de Mallorca, un oraș cu posibilități infinite

În primul rând, într-o vacanță în Mallorca e musai să treci prin capitală și, eventual, să rămâi măcar o zi. E un oraș modern, dar care și-a păstrat farmecul pitoresc și care promovează tradițiile moștenite acum sute de ani.

Aici găsești palate, muzee, cetăți, te poți plimba pe zeci de bulevarde, iar la final te poți relaxa în port, unde găsești o cafea savuroasă și un peisaj de milioane, la propriu, având în vedere yacht-urile mega scumpe care veghează asupra orașului.

vacanță mallorca jpg

Peste 260 de plaje din care ai de unde alege

Totodată, este un loc în care NU ai cum să nu găsești cel puțin o plajă pe gustul tău. Marea Mediterană formează aici golfuri mari, bahia și golfuri mici, cunoscute drept cala. În Bahia de Palma și Bahia de Alcudia plajele sunt imense, nisipul este fin, iar apa este de un turcoaz pe care nu-l poți înțelege până nu îl vezi cu ochii tăi. În locuri neașteptate găsești câte o cală în care îți poți exersa săriturile, dar cea mai cunoscută este Cala Majorca.

Nu rata nici: Sugestii de vacanță! Cele mai frumoase insule din Europa!

mallorca cuevas del drach jpg

Cuevas del Drach, un „must” pentru pasionații de plimbări

Pe lângă munții împăduriți, care te transpun automat într-o oază de liniște și relaxare, Mallorca mai are de oferit și alte trasee turistice. Peșterile Diavolului, unul dintre cele mai cunoscute obiective, alcătuiesc un complex de 4 peșteri descoperite acum mai bine de opt secole, în care au poposit stalactite și stalagmite cum rar ți-a fost dat să vezi și unde te poți adăposti de temperaturile extreme înregistrate vara.

Aici mercurul din termometre nu depășește mai mult de 21 de grade celsius, iar ghizii, foarte prietenoși de altfel, te vor conduce către unul dintre cele mai frumoase lacuri subterane.

Vezi și: Planuri de vacanță „suspendate”! Dispar 20 de destinații operate de Blue Air

vacanță mallorca 2022 jpg

Hotelurile sunt calitative și accesibile oricui

E foarte ușor să ajungi din România în Mallorca, mai ales că există companii low cost care oferă zboruri directe. Poți, de altfel, să zbori către Madrid sau Barcelona, spre exemplu, să faci un scurt city break scurt și apoi să pornești de acolo către aeroportul din Palma de Mallorca, mai ales că prețurile ți se vor părea o nimica toată. Spania are cele mai multe branduri hoteliere și știu cum să își trateze turiștii. Crede-mă pe cuvânt că oriunde te vei caza, voi avea o experiență bună, fie că vorbim despre un hotel de două stele sau unul de cinci stele, cu all inclusive

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net