Românii vor în vacanţe de lux. Cât costă un sejur într-o destinaţie exotică

Sejururile în acest an s-au scumpit, însă românii tot vor să plece în vacanţe de lux. Agenţiile de turism spun că s-au vândut bine pachetele în Maldive, Bali, Mauritius şi Seychelles. Pe lângă acestea, românii mai preferă Turcia, Egipt, Spania sau Italia.  

Românii caută vacanţe de lux
Românii caută vacanţe de lux

2022 e un an atipic din mai multe puncte de vedere. Război, scumpiri în lanţ, suspendarea angajărilor la stat, însă nimic nu-i opreşte pe români când vine vorba de vacanţe. Deşi mai scumpe, pachetele turistice în zonele de lux au primat anul acesta în preferinţele turiştilor şi s-au vândut mai bine ca niciodată sejururile în Maldive, Bali, Mauritius şi Seychelles.

Vacanţele în Maldive sau Seychelles, peste 6.000 de euro

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că preţurile pachetelor turistice au crescut cu 20-30%. Spre exemplu, un bilet Bucureşti-Bali, cu o singură escală dus, două escale întors costă 938 de euro. Anul trecut, pe vremea asta, costa cam 500-600 de euro, conform ziare.com. 

Astfel, un sejur de 7 nopţi în Mauritius, în luna iunie, costă peste 7.000 de euro pentru o cameră cu vedere la mare, la 5 stele all inclusive. Tot peste 7.000 de euro plăteşti şi dacă alegi să mergi în Maldive. Pentru Seychelles, o cameră cu mic dejun inclus te costă aproape 6.000 de euro, în aceeaşi perioadă. 

Turcia şi Egipt, printre destinaţiile preferate de români

Românii preferă, anul acesta, şi vacanţele în Turcia sau în Egipt. Sunt mult mai ieftine decât ce am amintit până acum. De exemplu, 7 zile în Turcia, mai exact în Antalya, la un hotel de 5 stele, all inclusive, 2 persoane, costă 1.900 de euro. Zborul este inclus în preţ, iar tariful se aplică pentru sfârşitul lunii iunie, când copiii sunt deja în vacanţă. 

Când vine vorba despre Egipt, românii aleg tot luxul. O cameră la un hotel de 5 stele din Hurghada, all inclusive, timp de 7 zile, costă între 1.300 de euro şi 1.800 de euro pentru două persoane. 

Citeşte şi: Și-au mutat biroul pe plajă, printre palmieri. Cât îi costă să lucreze din cele mai însorite destinații

Zboruri din Cluj, pentru Cipru şi Spania

Ca destinaţie pentru a petrece vacanţa de vară românii au mai ales Spania - Tenerife, Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava ori Costa Blanca, zone pentru care sunt prevăzute opt zboruri săptămânale de la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Pentru Italia, agenţiile de turism propun vacanţe în Ischia şi pe Coasta Amalfitană, cu zbor direct de la Bucureşti, iar pentru Cipru de Sud sau de Nord se zboară şi de la Bucureşti, şi de la Cluj-Napoca.

Citeşte şi: La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați vacanța de la o agenție de turism. Sfaturi de la ANPC

Agenţiile de turism au remarcat un interes scăzut în 2022 faţă de vacanţele de tip city-break. În schimb, săptămânal sunt operate zboruri charter spre Maldive, Zanzibar şi Republica Dominicană.

Cinci sfaturi pentru un sejur reuşit

Bugetul e foarte important pentru o vacanţă reuşită
Bugetul e foarte important pentru o vacanţă reuşită

Setați un buget corect pentru vacanță și încercați, pe cât posibil, să vă țineți de el. Rețineți însă că o variantă ultra all inclusive vă scutește de orice cheltuieli suplimentare pe durata vacanței. Veți avea astfel confortul de scăpa de socotelile zilnice. 

Încheiați asigurări de călătorie pentru toată familia, pentru că incidentele neprevăzute se pot întâmpla oricând și oricui. În cazul în care cineva dintre membrii familiei se îmbolnă­vește, dacă veți fi implicați într-un accident auto sau chiar dacă mașina va fi furată, având asigurările potrivite nu va trebui să vă faceți griji și referitor la implicațiile financiare ale acestor evenimente neplăcute.

Organizați un program cu activități pentru fiecare zi de vacanță. Excepție de la această regulă ar fi în situația unei vacanțe pe malul mării, în care activitatea principală este mersul la plajă. Indiferent ce planuri aveți, este recomandat să le organizați cât mai bine, altfel vă puteți trezi în situația în care unele zile vor fi foarte aglomerate, iar altele vor fi de-a dreptul plictisitoare. 

Solicitați sfatul medicului de familie. Înainte de a pleca în vacanță, este bine să vorbiți cu medicul de familie, pentru că acesta cunoaște cel mai bine istoricul medical al fiecărui membru și este în măsură să vă sfătuiască în vederea evitării incidentelor medicale neplăcute. 

Învățați-i pe copii care este numele lor complet, numele vostru și numerele de telefon la care puteți fi contactați în caz de urgență. Se poate întâmpla să se rătăcească prin hotel sau aeroport, iar aceste cunoștințe vă vor scuti de mult efort și lacrimi.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net