Adio, vacan╚Ť─â la mare? Risc de poluare ├«n Marea Neagr─â din cauza r─âzboiului

Un dezastru ecologic mondial e pe cale s─â aib─â loc, din cauza unor devers─âri de substan╚Ťe chimice extrem de poluante.

Arde cruci╚Ö─âtorul de rachete Moskva, cea mai important─â nav─â rus─â din Marea Neagr─â/ Ucrainenii sus╚Ťin c─â au lovit nava cu dou─â rachete, ru╚Öii spun c─â a existat doar un incendiu la bord jpeg
Atacurile ruse╚Öti din Ucraina ar putea cauza deversarea unor agen╚Ťi toxici ├«n mare

Traseul agen╚Ťilor toxici poate s─â duc─â la contaminarea M─ârii Neagre ╚Öi a Mediteranei, sursa fiind combinatul Azovstal, din Mariupol, Ucraina, bombardat de armata Federa╚Ťiei Ruse.

Astfel, unul dintre efectele  devastatoare, pe termen lung, ale r─âzboiului din ╚Ťara vecin─â ar putea s─â pun─â cap─ât vacan╚Ťelor la mare ╚Öi nu numai.

Cite╚Öte ╚Öi: 36 de ani de la accidentul nuclear de la Cernob├«l. Ziua care a oprit inima Europei

Atacurile ruse╚Öti asupra combinatului chimic  Azovstal, din Mariupol, risc─â s─â provoace o scurgere grav─â de hidrogen sulfurat, o substan╚Ť─â extrem de poluant─â, ├«n Marea de Azov.

Poluare cu hidrogen sulfurat

Avertismentul a fost transmis de Consiliul Municipal al ora┼čului, ├«ntr-un comunicat preluat de Antena 3.

image
Hidrogenul sulfurat riscă să ajungă în Marea Azov și, de acolo, în Marea Neagră până în Mediterană

ÔÇ×Bombardamentele de la Azovstal ar putea deteriora o structur─â tehnic─â ce re╚Ťine zeci de tone de solu┼úie concentrat─â de hidrogen sulfurat. O scurgere a acestui lichid va ucide complet flora ┼či fauna m─ârii Azov. ├Än plus, substan╚Ťe periculoase vor ajunge ├«n Marea Neagr─â ┼či ├«n Marea Mediteran─â", au transmis autorit─â╚Ťile din Ucraina.

stanga
dreapta
Ce logic─â are r─âzboiul? ÔÇô Ucraina ca zon─â tampon ├«ntre (fosta) URSS ╚Öi NATO jpeg
razboi ucraina rusia kiev afp jpg
soldat ucraina razboi GettyImages 1239844436 jpg
ucraina bombardamente afp jpg
foto caseta ucraina png
vlad gheorghe ucraina 4 jpg
vlad gheorghe ucraina 8 jpg

Primarul din Mariupol a solicitat, de asemenea, interven╚Ťia urgent─â a Organiza╚Ťiei Na╚Ťiunilor Unite, care ar trebui s─â delege ├«n regiune, c├ót mai rapid, exper╚Ťi interna╚Ťionali capabili s─â analizeze pericolul.

Reapare coșmarul poluării de la Cernobîl

Nu este singura situa╚Ťie grav─â legat─â de poluarea cauzat─â de r─âzboiul din Ucraina. ├Äntreaga planet─â s-a temut de un atac nuclear pornit de ru╚Öi ├«n Ucraina, ├«ns─â, o veritabil─â bomb─â radioactiv─â a╚Ötepta, de 36 de ani, s─â ÔÇ×re├«nvieÔÇŁ.

Cite╚Öte ╚Öi: 20 de milioane de pastile de iodur─â de potasiu au ajuns deja la DSP-uri. Ce trebuie s─â ╚Ötie popula╚Ťia

Este vorba despre zona contaminat─â din vecin─âtatea fostei centrale nucleare Cernob├«l, mistuit─â de incendii de vegeta╚Ťie ap─ârute ├«n urma bombardamentelor lansate, aparent, f─âr─â discern─âm├ónt, de for╚Ťe armate implicate ├«n r─âzboiul din Ucraina.

stanga
dreapta
centrala cernobîl
Unul dintre cele mai periculoase obiecte de la Cernobîl  O simplă atingere te poate ucide jpeg
Accidentul de la centrala nuclear─â de la Cernob├«l (┬ę International Atomic Energy Agency)
cernobil tw6 png
militar la centrala de la cernobil jpg
cernobil jpeg
Cum s a petrecut accidentul de la Cernob├«l din urm─â cu 34 de ani   ÔÇ×Vina a apar┼úinut omului sovietic ┼či ├«ndoctrin─ârii regimului din URSSÔÇť jpeg
incendiu cernobil jpeg

Dezastrul nuclear provocat, ├«n 1986, de incompeten╚Ťa ÔÇ×savan╚Ťilor de renume mondialÔÇŁ ai Uniunii Sovietice a afectat ireversibil zone ├«nsemnate ale planetei ╚Öi, evident, un num─âr mare de oameni, care nu a avut habar despre ceea ce s-a petrecut ├«n Ucraina, accidentul fiind anun╚Ťat ╚Öi asumat la mult timp dup─â ce se petrecuse.

Norul de fum de la Cernobîl e monitorizat de ANM

Acum, r─âzboiul pare s─â re├«nvie co╚Ömarul acelor zile, trezind ÔÇ×fantomaÔÇŁ radioactiv─â a Cernob├«l, la fel de periculoas─â cum era ╚Öi acum 36 de ani.

ÔÇ×Exist─â un pericol, sunt niveluri de radia╚Ťie ridicate ├«n Europa. ┼×tim c├ót de necugetat au atacat ru╚Öii Cernob├«lul acum c├óteva s─âpt─âm├óni. Norul de fum din zona Cernob├«l, rezultat ├«n urma incendiilor de p─âdure din regiune, se va deplasa spre sudul-vestul Ucrainei, zona Odessa ╚Öi nordul M─ârii Negre ╚Öi apoi spre RusiaÔÇŁ, a avertizat Administra╚Ťia Na╚Ťional─â de Meteorologie, conform Antena 3.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
emil rengle
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
irina loghin 80 de ani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton ┼či Prin┼úul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg