El a schimbat ora la 366 de ceasuri din casă: „Încep cu două săptămâni înainte”

Pentru colecționarul de ceasuri Werner Stechbarth (76 de ani), ultimul weekend din martie este mereu cea mai aglomerată perioadă din an. Asta pentru că atunci se trece la ora de vară, iar el are 366 de ceasuri în micul său apartament din München, Germania.

Werner Stechbarth fotografiat pe o canapea, în fața unui perete cu colecția lui de ceasuri
Pensionarul Werner Stechbarth colecționează ceasuri de 49 de ani (Foto: Facebook)

Schimbarea a avut loc în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (30-31 martie), atunci când ora 03:00 a devenit 04:00, însă pensionarul a început să își regleze ceasurile cu ceva timp înainte. Asta pentru că n-ar fi reușit să mai termine niciodată altfel. „Încep cu una sau două săptămâni înainte şi continui până după schimbarea orei, ca să nu mă stresez!”, a declarat Stechbarth, citat de Agerpres.

Werner a fost bucătar pentru compania aeriană germană Lufthansa, iar din acest motiv a beneficiat de bilete de avion ieftine. Oriunde a călătorit în lume, a adus cu el acasă, de fiecare dată, câte un ceasornic drept suvenir: „Primul vine din Mexic, l-am adus în 1975. A fost ideea mamei mele”. Este vorba despre un ceas cu sigla Coca-Cola, pe care l-a amplasat lângă o fereastră.

Werner Stechbarth și-a început colecția în 1975

La unele modele de ceas, afișajul este digital, în timp ce la altele este clasicul cuc vechi care cântă la oră fixă.

Fiecare articol are o poveste unică, cum ar fi un ceas pe care l-a achiziționat din Tunisia. „L-am pus în valiză și am uitat să scot bateriile; vă las să vă imaginați la ce s-au gândit cei de la paza aeroportului când au auzit un tic-tac venind din bagajele mele”, a dezvăluit Werner Stechbarth. El a ratat zborul, dar a reușit să revină la München cu suvenirul. Deși are câte un ceas pe fiecare mână, plus unul atârnat la gât, colecționarul a afirmat că nu este punctual. De asemenea, de când a ieșit la pensie, a mărturisit că îi place să stea să asculte ticăitul ceasurilor.

Deși nu mai călătorește atât de des precum o făcea înainte, Werner continuă să cumpere ceasuri din magazinele bavareze sau de pe internet.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net