El e Apollo, „papagalul geniu”! Are inteligența unui copil de 3 ani

Primul lucru care îți vine în minte când îl vezi pe Apollo este: „Această pasăre e genială”. Cu un număr tot mai mare de fani, papagalul Jako în vârstă de patru ani a luat cu asalt internetul cu abilitățile sale unice. Apollo este o vedetă pe rețelele sociale, un animal de companie iubit și o pasăre extraordinar de inteligentă.

Papagalul Apollo
Apollo poate identifica mai multe obiecte (Foto: Guinness World Records)

Apollo a ajuns în Cartea Recordurilor

Apollo are și defecte, având o slăbiciune pentru fistic! Lăsând gluma la o parte, papagalul a reușit să ajungă în Cartea Recordurilor Guinness datorită inteligenței sale. După ce a identificat corect 12 obiecte, inclusiv „carte” și „șosete”, Apollo a stabilit recordul pentru cele mai multe lucruri identificate de un papagal în trei minute.

Apollo locuiește cu familia sa în Saint Petersburg, Florida. „Părinții” lui sunt Dalton și Victoria „Tori” Mason, ambii în vârstă de 25 de ani. Noul titlu mondial al lui Apollo a adus bucurie cuplului, dar transmite și un mesaj important. În timp ce inteligența emoțională a animalelor este adesea respinsă sau ignorată, această realizare întărește misiunea lui Dalton și a Victoriei „de a răspândi conștientizarea inteligenței naturale a animalelor”.

Îi place să învețe lucruri noi 

Apollo recunoaște culorile, obiectele și poate vorbi la nivelul unui copil de 2-3 ani. Abilitățile sale verbale îi permit să numere, să comunice clar și să răspundă la întrebări complexe. De asemenea, îi place să pună întrebări pentru a-și satisface curiozitatea și a înțelege lumea din jurul lui.

Această nouă piatră de hotar dovedește că papagalul nu este doar o vedetă pe Tik Tok și pe Youtube: el este un „elev” entuziast, care studiază din greu pentru a descoperi cuvinte noi. Recompensa lui preferată atunci când vrea să învețe ceva nou? Fistic, desigur!

„Suntem foarte mândri de Apollo”, au spus Dalton și Victoria, care au adoptat papagalul în 2020. „Îi place să învețe lucruri noi și să-și aplice cunoștințele.” Ei încurajează și hrănesc pe curiozitatea lui Apollo. Cuplul speră că acesta va fi „cel mai deștept papagal care a trăit vreodată”. Papagalii gri africani, cunoscuți drept Jako, trăiesc până la 40-60 de ani în captivitate și în jur de 20 de ani în sălbăticie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ccf2ec4a 1981 409f 83e8 f7e4b5926647 jpg
masina de spalat webp
Două anotimpuri în România. FOTO observatoruph.ro
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net