El e cel mai înalt om din lume. De ce boală suferă bărbatul care a emoționat o lume întreagă

Ultima actualizare:

În prezent, cel mai înalt om din lume este Sultan Kosen din Turcia, cu o înălțime de 2,51 metri. El a fost declarat cel mai înalt om în viață, în 2009, de către Guinness World Records.

Cel mai înalt om din lume are 2,51 metri
Cel mai înalt om din lume are 2,51 metri

Pentru cel mai înalt om din lume, viața a fost și este în continuare destul de complicată. Lucrurile simple pentru omul de rând îi dau multe bătăi de cap omului de 2 metri și 51 de centimetri. Aceasta este povestea fascinantă a bărbatului modest care a fermecat o lume întreagă. Din păcate, totul a început cu o boală rară.

De ce afecțiune suferă bărbatul care a emoționat o lume întreagă 

Kosen suferă de o afecțiune rară numită gigantism pituitar, care a cauzat creșterea excesivă a glandei pituitare și a dus la producția excesivă de hormoni de creștere. Această afecțiune a fost descoperită când avea doar 10 ani, iar creșterea sa a continuat până la vârsta de 22 de ani.

Deși înălțimea sa poate fi impresionantă, viața lui Kosen a fost afectată de această afecțiune rară. El a avut probleme cu mobilitatea, durere în articulații și vedere afectată din cauza presiunii exercitate asupra nervilor optici de creier.

Kosen a suferit o intervenție chirurgicală pentru a reduce dimensiunea glandei pituitare în 2010, ceea ce a redus producția de hormoni de creștere și a încetinit creșterea sa.

Cel mai înalt om din lume duce o viață modestă

Cel mai înalt om din lume a devenit un ambasador pentru sensibilizarea publicului cu privire la problemele de sănătate asociate cu gigantismul.

În timp ce inălțimea sa a atras atenția la nivel mondial, Kosen încă rămâne un om modest și își trăiește viața ca orice altă persoană. El continuă să participe la evenimente publice și își folosește notorietatea pentru a sprijini cauzele umanitare și de caritate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
militari armata romana png
image
image
image
image
image
image
image png
portofel cu bani pixabay jpg
pana de curent jpeg
gentiana planta freepik jpg
iluzie jpg
recolta castraveti 1540x866 jpg
ceo google ciolacu jpg
giulia farnese colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net