Ele sunt „îngerii pisicilor”! Au în casă peste 70 de feline

Ultima actualizare:

Vă puteți imagina să locuiți cu 70 de pisici în casă? Ei bine, aceasta este realitatea pentru Karen Smy (56 de ani) și fiica ei Lauren Sheldrick (26 de ani), din Țării Galilor. Cele două femei adoră pisicile și spun că acest mod de viață, deși este costisitor, le îmbunătățește sănătatea mintală.

Karen Smy și Lauren Sheldrick de la Karen's Cat Community
Karen și Lauren sunt „îngeri” pentru pisici (Foto: Karen's Cat Community/Facebook)

Dar adopția și salvarea felinelor au devenit „covârșitoare”, iar numărul mare de pisici poate fi „un iad” pe care mulți oameni nu îl înțeleg. Există pisici în fiecare cameră a casei lor din Nantmel, Powys, inclusiv în baie și bucătărie. „Întotdeauna am fost o familie cu mai multe pisici”, a spus Karen, care a lucrat anterior ca asistentă pediatră, pentru BBC.

Lauren este o profesoară de artă, care lucrează acum în sectorul caritabil. „Am trecut prin multe experiențe cu prietenii și familia, în care oamenii m-au dezamăgit și nu am fost în situații foarte plăcute.

Îngrijirea pisicilor ajunge la 171 de dolari pe zi

Asta este ceea ce m-a împins să iubesc pisicile. Ele nu m-au dezamăgit niciodată”, a explicat tânăra. Animalele au toate nume și personalități unice, iar Karen și Lauren le pot identifica rapid pe fiecare. Cele două femei conduc o organizație non-profit pentru salvarea felinelor din zonă, numită Karen's Cat Community, care a luat naștere în 2017.

Dar această pasiune și dedicare pentru necuvântătoare nu e deloc ieftină. Femeile dau 171 de dolari pe zi doar pentru mâncare și nisipul pentru litiere, uneori mai mult pentru că unele pisici sunt bolnave și au nevoie de hrană specializată. În plus, sterilizarea costă 58 de dolari pentru fiecare motan și 100 de dolari pentru femele.

De asemenea, toate felinele au nevoie de vaccinări duble, care costă 80 de dolari fiecare. În prezent, au costuri medicale planificate de 4.700 de dolari.Karen spune că principala problemă este că stăpânii nu își sterilizează pisicile, ceea ce duce la înmulțirea lor rapidă. De asemenea, sunt și mulți oameni care adoptă pisici, apoi le abandonează, pentru că nu știu ce presupune creșterea acestora. Aceste feline au o a doua șansă la viață cu ajutorul lui Karen și Lauren, dar și al altor iubitori de animale care donează pentru organizația condusă de cele două femei. Ele spun că există și o „concepție greșită” despre pisici. „Nu sunt considerate ființe simțitoare. Dar ele chiar sunt sensibile. Au o memorie foarte bună, așa că își amintesc dacă au fost abuzate sau neglijate”, a explicat Karen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net