Singurul animal din lume care se sperie de castraveți. Toți românii îl au în gospodărie

Tu știi care este animalul care se sperie de castraveți? Ei bine, probabil ai văzut din întâmplare pe rețelele de socializare sau pe Internet o mulțime de imagini și clipuri video în care pisicile aveau reacții ciudate atunci când vedeau această legumă. Micuțele feline se sperie teribil de castravete, însă care este motivul?

Care este motivul pentru care pisicilor le este frică de castravete? / Foto: Freepik
Care este motivul pentru care pisicilor le este frică de castravete? / Foto: Freepik

În urmă cu câțiva ani, a devenit o „tendință” în rândul proprietarilor de pisici să-și fotografieze felinele speriate la vederea castraveților. Prin urmare, experții au încercat să afle cauza acestor reacții. În primul rând, medicii veterinari avertizează că practica este crudă cu animalele mici, provocând doar frică extremă și, în unele cazuri, traumatisme minore. 

De ce le sperie pe pisici castravetele

Potrivit medicului veterinar și proprietarului clinicii Westernvet din București, Ciobotaru Ionel Cezar, pisicilor nu le este frică de castraveți ca legume. Multe pisici mici iubesc gustul castravetelui. Trebuie să știm că frica lor vine din așa-numitul element surpriză. Experții cred că un motiv este că acești castraveți seamănă cu șerpii ca formă, dimensiune și culoare.

Pisicile sunt obișnuite să fugă mai întâi de pericolul potențial și apoi să analizeze de la distanță riscurile. Este una dintre tehnicile pe care le folosesc pentru a supraviețui. Pe de altă parte, trebuie să fim conștienți de faptul că, această joacă periculoasă poate dăuna pisicilor. Într-o încercare disperată de a scăpa de pericol, o pisică poate rămâne traumatizată.

Efectele asupra sănătății

Chiar dacă această teorie nu a fost demonstrată, ar trebui să fie clar că pisicile nu trebuie stresate inutil. Astfel de efecte pot crește hormonii de stres din organismul animalului, provocând disconfort fiziologic. Acest lucru poate duce la vărsături, infecții ale tractului urinar, modificări de comportament la animalele mici și, de asemenea, la agresiune.

Pisicile se tem instinctiv de castraveți ca o reacție naturală la orice se apropie de ele fără să facă zgomot. De fapt, felinele sunt speriate de necunoscut și tind să fie intimidate cu ușurință. Pisicile sunt foarte atente și mereu în alertă. Întotdeauna vor informații despre situație.

Anxietatea și stresul continuu le pot afecta sănătatea generală, le pot slăbi sistemul imunitar și le pot face mai susceptibile la boli. Dacă simți că pisica ta suferă de astfel de simptome, nu ezita să o duci la un medic veterinar profesionist. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net