Hrană uscată pisici - ce trebuie să știi și câteva recomandări

Ultima actualizare:

Hrană uscată pisici este una dintre cele mai bune variante atunci când ne dorim să îi oferim pisicuţei noastre o alimentaţie sănătoasă şi delicioasă. Aceasta bifează nevoile nutriţionale ale pisicii, indiferent de vârstă, rasă sau de eventualele cerinţe speciale.

image

Ce beneficii are hrana uscată pentru pisici?

Fără doar şi poate, avantajele au în vedere suportul nutriţional, dar şi alte aspecte precum gustul, gestionarea şi depozitarea hranei, dar şi rolul preventiv al alimentaţiei în posibile probleme de sănătate.

De ce ar trebui să alegi hrana uscată pentru pisica ta:

· Este uşor de depozitat şi de păstrat

Depozitezi acest tip de hrană pisici uşor şi accesibil. În plus, nu ai grija alterării ei: poate sta în bol chiar şi toată ziua. Pisicuţa va lua gustări frecvente, oricând va dori.

· Este o soluţie practică, comodă şi convenabilă

Disponibilă şi în pungi mari, hrana uscată va fi uşor de dozat şi administrat pisicuţei, mai ales că pungile vin şi cu un pahar de măsurare. Astfel, eviţi supraalimentarea.

· Îmbunătăţeşte sănătatea dentară a pisicuţei

Crochetele au o suprafaţă uşor abrazivă ceea ce va controla nivelul de tartru de pe dintii pisicuţei şi va încetini acumularea plăcii. Pentru că pisicuţa mestecă hrana mai activ, şi gingiile vor fi mai sănătoase.

· Are o valabilitate mai mare

Comparativ cu hrana umedă, hrana uscată pentru pisici are un termen de valabilitate mai mare după deschidere. Asta nu poate fi decât un avantaj mai ales acum, în sezonul cald.

· Pisicile preferă hrana uscată

În general, pisicuţele prefere să ronţăie, aşadar această mâncare uscată pisici este opţiunea ideală pentru ele.

· Chiar şi o porţie mică de hrană uscată oferă substanţele şi caloriile necesare

Cu o formulă corect gândită, amestecurile uscate sunt gata preparate cu substanţe benefice pentru sănătatea pisicuţei. Chiar şi o porţie mică de hrană uscată asigură aportul caloric sau de carbohidraţi necesar.

· Îşi păstrează calităţile nutritive mai mult timp

Ambalată şi depozitată corespunzător – într-un recipient închis ermetic – hrana uscată nu se usucă repede şi îşi păstrează valorile nutriţionale.

Partea bună este că multe dintre dintre variantele de hrană pentru pisici disponibile acum pe piaţă, cum sunt şi produsele Purina, sunt astfel ambalate încât să le poţi închide ermetic după deschidere.

Ce opțiuni de hrană uscată pisici poți alege? Purina îți recomandă:

Purina a dezvoltat mai multe game de hrană uscată pentru pisici, game de mâncare uscată, special concepute pentru nevoile pisicuţei tale, indiferent de stilul de viaţă, vârstă sau etapă de viaţă.

Purina ONE Bifensis reprezintă o formulă unică, din ale cărei ingrediente face parte cicoarea, un prebiotic excelent care echilibrează nivelul de bacterii, dar şi lactobacillus, o baterie care poate întări sistemul imunitar al pisicuţelor.

Purina ONE DualNature conţine proteine de calitate, fiind disponibilă în două variante: cu merişoare şi spirulină, ajutând la sănătatea tractului urinar, respectiv la întărirea sistemului imunitar. Ambele contribuie la menţinerea unui metabolism sănătos, fiind bogate în pui sau somon.

O altă variantă de la Purina este gama de hrană uscată pentru pisici Cat Chow.

Formulele Cat Chow nu conţin coloranţi artificiali adăugaţi, sunt bogate în ingrediente naturale, carne de pui, raţă, somon sau curcan, la care se adaugă mazăre, morcovi şi cereale integrale. În plus, unele produse Cat Chow sunt îmbogăţite cu ingrediente speciale, cum este cicoarea, care contribuie la un sistem digestiv sănătos.

În plus, pe lângă faptul că pisicuţele iubesc gustul Cat Chow, produsele sunt “targetate” special pentru anumite probleme de sănătate sau pentru vârsta pisicuţei: Cat Chow Hairball Control, Cat Chow Sensitive, Cat Chow Urinary Tract Health, Cat Chow Junior, Cat Chow Adult etc.

Ce să faci dacă pisica ta nu mănâncă – tips & tricks utile şi eficiente

Există şi situaţii în care pisicuţa nu mai doreşte să mănânce sau pur şi simplu nu mănâncă suficient. Schimbările de mediu, de dietă, calitatea mâncării, dar şi anumite aspecte medicale (vaccinare recentă, stres, răceală, probleme dentare) pot fi “de vină”.

După ce le-ai eliminat şi te-ai asigurat că pisicuţa ta este doar mofturoasă, poţi să aplici câteva tips & tricks cu ajutorul cărora animăluţul tău să nu mai evite ora mesei.

1). Jucaţi-vă împreună înainte de ora mesei!

2). Stabileşte un orar fix, pe care să îl respectaţi!

3). Evită supraalimentarea!

4). Alege bolul potrivit pentru ea (ideal ar fi să optezi pentru o farfurie sau bol întins, cu margini largi)!

5). Laud-o după ce mănâncă!

Pe lângă dragostea pe care ne-o oferă, pisicuţele au nevoi importante de care trebuie să ne îngrijim. Alimentaţia este una dintre acestea, iar tipul de mâncare uscată pe care îl alegem pentru ele poate duce la o calitate a vieţii mai bună sau mai puţin bună.

Sănătatea, energia şi bună dispoziţie a pisicuţelor sunt strâns legate de dietă. După cum vezi, mâncare uscată pentru pisici este una dintre cele mai bune opţiuni, cu numeroase avantaje atât pentru ele, cât şi pentru tine. Nu trebuie decât să faci un mic research înainte, să vezi ce produse Purina se potrivesc pisicuţei tale şi să o răsfeţi cu cele mai delicioase şi sănătoase sortimente de hrană uscată pisici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net