Emoționant! Un pui de morsă orfan este ținut în viață de îmbrățișările îngrijitorilor săi

Ultima actualizare:

Emoționant! Un pui de morsă de Pacific a fost găsit singur în largul unei mări din Alaska, iar acum este „tratat” cu îmbrățișări. Angajații de la centrul de cercetare Alaska Sealife îi oferă îngrijire non-stop, pentru ca acesta să fie salvat. Puiuțul de 90 de kilograme, care încă nu a primit un nume, a fost găsit într-o stare deplorabilă.

Un pui de morsă din Alaska, ținut în brațe de îngrijitorii de la Alaska SeaLife Center
Puiul de morsă are 90 de kg (Foto: Alaska SeaLife Center)

Puiul de morsă cu pielea ridată și maronie era grav deshidratat, atunci când a fost găsit rătăcind singur prin apele Mării Beaufort. Este mascul, are doar o lună și nimeni nu știe cum a rămas orfan, dacă mama lui a murit sau dacă, pur și simplu, l-a abandonat.

În efortul de a imita îngrijirea aproape constantă pe care o primește un astfel de pui de la mama sa, morsa are parte de „îmbrățișări și mângâieri non-stop”, pentru a-l menține calm și pentru a îi ajuta dezvoltarea, a anunțat Alaska Sealife, potrivit tabloidului britanic Metro. De asemenea, îngrijitorii îl hrănesc la fiecare trei ore. Puiuțul a fost găsit de muncitorii unei platforme petroliere, în largul Mării Beaufort, în nordul extrem al statului american Alaska.

„Morsele sunt mamifere care au nevoie de atingere”

Nu este clar cum a ajuns acolo. Puii de morsă se bazează pe mamele lor în primii doi ani de viață, însă nu au fost văzuți adulți prin apropiere, ceea ce a stârnit îngrijorări cu privire la capacitatea sugarului de a supraviețui fără intervenție.

ConocoPhillips Alaska, un mare producător de petrol din statul care operează pe North Slope, a oferit un avion al companiei pentru a transporta porta puiuțul spre Seward, unde se află centrul acvatic. Morsele de Pacific se găsesc în mările de nord Bering și Chukchi, dar au fost  observate ocazional în zone precum Marea Beaufort, conform Departamentului de Pește și Vânat din Alaska. Morsa – una dintre cele 10 pe care centrul Alaska Sealife le-a îngrijit în istoria sa de 25 de ani – bea deja lapte dintr-un biberon uriaș. El va fi ținut sub îngrijire 24 de ore din 24 de ore, timp de cel puțin câteva săptămâni, un orar care va depinde de progresul, apetitul și starea sa de sănătate.

Morsele sunt mamifere care au nevoie de atingere. Puii sunt îngrijiți constant de mamele lor, în primii ani din viață”, a explicat centrul. Nu se știu foarte multe lucruri despre morsele de Pacific, însă existența acestei specii de mamifere semi-acvatice este amenințată de schimbările climatice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net