Animalul din România care cântărește cât zece oameni! E cel mai mare mamifer din Europa

Ultima actualizare:

Puțini știu că în România trăiește cel mai mare mamifer din Europa. Mărimile sale impresionante îl fac să cântărească cât zece oameni la un loc, uimind orice persoană ce întâlnește acest animal cu totul deosebit.

Animalul din România care cântărește cât zece oameni
Animalul din România care cântărește cât zece oameni

Animalul din România care cântărește cât 10 oameni

Meleagurile țării noastre ascund o mulțime de bogății naturale. De la mare la munți teritoriul țării noastre găzduiește o faună și floră generoase, astfel că nu este de mirare că cel mai mare mamifer de pe continent și-a găsit casa aici. Vorbim mai exact despre zimbru!

Cel mai mare mamifer din Europa se află în România

Pe vremuri zimbrul se găsea peste tot în Europa cu excepția unor zone din Scandinavia, Spania și Italia. După Primul Război Mondial în Europa mai existau doar 12 exemplare din acest frumos animal, și din păcate în 1919 zimbrul deja devenise un animal pe cale de dispariție, din cauza distrugerii habitatelor și a vânătorii ilegale.

Zimbru Romsilva jpg

Zimbrul fost reintrodus în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariția sa, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț”, au transmis la începutul acestui an, pe Facebook, reprezentanții Romsilva.

Aceștia au fost ținuți o perioadă în captivitate pentru a fi protejați, iar cu timpul aceștia s-au înmulțit, România devenind una dintre cele 9 țări europene ce sunt casă pentru acest mamifer impunător. În prezent în România se găsesc peste 200 de zimbri în libertate, iar în ultimii 20 de ani numărul lor la nivel mondial s-a triplat ajungând la 9.100 de exemplare. 

zimbru foto directia silvica hunedoara

Cât câtărește un zimbru

Un zimbru poate ajunge chiar și la greutatea impresionantă de 920 de kilograme! Acesta trăiește în grupuri și este întâlnit în zone de pajiște, dealuri sau păduri. În cea mai mare parte a timpului acesta pur și simplu se hrănește cu iarbă. Zimbrul este important pentru procesul de resălbăticire deoarece pe lângă iarbă, acesta consumă și mărăcini, puieți și arbuști făcând astfel ochiuri de pădure.

Zimbrul contribuie la fertilizarea pajiștilor, răscolind nisipul și noroiul ce ajută la menținereadiversității biologice. Animalul este o sursă importantă de hrană pentru urși sau lupi, potrivit WWF. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Madeleine a Suediei, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
ozn fals la bucuresti jpg
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net