Delicatesă de sezon în România, dar interzisă în Germania. Polițiștii nemți au confiscat zeci de kilograme
În timp ce românii pot profita pe deplin de un aliment de sezon, extrem de sănătos, nemții nu au aceleași privilegii. Mai exact, dacă îl cultivă și nu țin cont de reglementări, pot fi sancționați serios. Iată ce au pățit câțiva bărbați din Germania!

Ne aflăm în perioada în care leurda este prezentă pe toate tarabele piețelor, fiind extrem de apreciată pentru gustul său și beneficiile pentru sănătate. Însă, în timp ce în România această plantă se găsește din abundență, în Germania culegerea acestei plante în cantități mari poate atrage sancțiuni severe.
Recent, șase bărbați au fost reținuți în estul Germaniei după ce au furat aproape 100 de kilograme de bulbi de leurdă, anunță agerpres.ro. Cei șase suspecți au vârste între 26 și 39 de ani și sunt bănuiți că ar putea constitui un grup infracțional organizat.

I-au prins după miros!
Trei dintre cei șase bărbați au fost reținuți după ce poliția a sesizat un miros puternic de „usturoi” în mașina lor. Acest lucru s-a întâmplat în contextul în care în Germania există reglementări stricte privind culegerea acestei delicatese. În Germania, sunt permise doar câteva frunze pentru consumul personal, iar culegerea din rezervațiile naturale este complet interzisă, potrivit sursei menționate.
Leurda este un aliment cu multiple beneficii pentru organism
Leurda, cunoscută și sub denumirea de „usturoiul sălbatic”, este apreciată pentru beneficiile sale pentru sănătate, având proprietăți detoxifiante, antibacteriene și antioxidante, conform „Healthline”. Datorită gustului asemănător cu cel al usturoiului, leurda este folosită în numeroase preparate culinare, de la salate și supe, până la pesto, omlete sau chiar plăcinte. Leurda se găsește în mod natural în pădurile umede și umbroase. De obicei, o poți găsi în zonele montane sau deluroase, iar în piețele locale este disponibilă în perioada primăverii (martie-mai). Prețul unui kilogram de leurdă pornește de la 20 de lei.