Verdeţurile de primăvară îţi întăresc imunitatea

Ultima actualizare:

Este vremea leurdei, şteviei, spanacului, a usturoiului verde şi a salatelor de tot felul. Este timpul să profităm de ele, în această primăvară. De ce? Pentru că au câteva avantaje incontestabile şi vin cu o mulţime de beneficii pentru sănătatea organismului.

Sunt sărace în calorii, dar „bombă” de vitamine, minerale, antioxidanţi, aminoacizi şi flavonoide. Verdeţurile de primăvară sunt „darul” pe care ni-l oferă natura acum, primăvara, după o iarnă în care am mâncat numai alimente conservate, grele, pe bază de carne şi carbohidraţi. Verdeţurile stimulează detoxifierea organismului, îi cresc imunitatea, combat anemia, reduc stările de oboseală şi cresc rezistenţa organismului. Bogate în fibre, ele reglează digestia, stimulează tranzitul intestinal, fiind ideale în curele de slăbire. De asemenea, purifică sângele, curăţă ficatul, rinichii, previn infecţiile urinare şi menţin o concentraţie normală a glucozei în sânge. Aşadar, profită de tot ce e verde din piaţă! Efectele se văd dacă ţii o cură de cel puţin o lună, în care să mănânci preponderent legume, fructe şi multe verdeţuri. Poţi să-ţi faci din ele salate, sucuri verzi şi tot felul de mâncăruri. Nu le prepara termic mai mult de câteva minute pentru a nu-şi pierde proprietăţile.

Iată care sunt verdețurile de sezon

Leurda. Sora mai mică a usturoiului, are o aromă mai uşoară, detoxifiază la fel de mult şi e plină de vitamine. Se consumă cel mai bine în salate, însă dă aromă de usturoi şi mâncărurilor.  Usturoiul verde. Are proprietăţi antivirale şi antifungice, este un antibiotic natural recunoscut, întăreşte imunitatea, scade colesterolul rău şi detoxifiază organismul.  Urzicile. Au proprietăţi diuretice, antianemice, remineralizante. Conţin vitminele A, B2, C şi K, fier, magneziu, calciu, siliciu etc. Se spune că „schimbă sângele” şi revigorează organismul după o iarnă grea. Ştevia. Are proprietăţi antimicrobiene, antioxidante, antiglicemice, este o plantă bogată în vitamine, săruri minerale, proteine, fibre şi antioxidanţi.  Spanacul conţine vitaminele B1, B2, B6, B9, C, E şi K, mult fier, acid folic, caroten, proteine, lipide şi glucide. Este recomandat în anemie, acnee, hipertensiune arterială, în stări de oboseală şi epuizare.  

Alte remedii care te feresc de boli 

Potrivit medicului Manuela Udrea, specialist în medicină holistică, integrativă şi cuantică, homeopatie și apifitoterapie la Quantica 720, dacă vreţi să vă întăriţi imunitatea trebuie să luaţi în considerare mai multe lucruri. Pe lângă această cură cu verdeţuri, e bine să aveţi în general o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, să dormiţi 7-8 ore pe noapte, să vă hidrataţi, să faceţi şi mişcare. „Orientaţi-vă spre remedii naturiste care cresc imunitatea, precum ceaiuri şi tincturi din plante, macerate gliceroalcoolice, uleiuri esenţiale, sucuri de fructe de pădure presate la rece (cătină, afine, aronia, merişoare), pulberi din ciuperci medicinale, dar şi produse ale stupului. Combinate cu miere, polen, propolis sau lăptişor de matcă, puterea acestor plante medicinale creşte, se potenţează reciproc. De asemenea, există aparatură medicală și terapii cu microcurenți prin care se stimulează imunitatea. Pentru a avea efecte, o cură de imunizare trebuie să dureze 1-3 luni, în funcţie de situaţia şi nevoile fiecăruia. Nu trebuie să-şi întărească imunitatea persoanele cu boli autoimune, iar celor care au alergii li se recomandă prudenţă şi atenţie la substanţele care le provoacă alergia”, explică medicul. 

Semne că ai imunitatea scăzută 

Imunitatea scăzută se manifestă în moduri şi grade diferite. Câteva semne ar fi că: îţi apare herpes, ai stări de epuizare, putere de concentrare scăzută, răceşti des şi te vindeci greu, ai infecţii urinare repetate, faci candidoze bucale sau genitale. Întărirea imunităţii ajută organismul să facă faţă mai bine virusurilor şi bacteriilor cu care intră în contact. Iar dacă apare boala, simptomele vor fi mai uşoare şi perioada de recuperare mai scurtă.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
Motivul pentru care Ion Creanga era numit Popa Smantana de cei apropiati  Detalii pe care sigur nu le stiati despre scriitor 1024x609 webp
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net