Ce trebuie să facem cu răsadurile de roșii în luna martie? Așa vom avea o recoltă bogată și gustoasă
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm spre finalul lunii martie, iar pentru românii care au propria grădină, această perioadă este una crucială. Iar dacă ne dorim o recoltă bogată și delicioasă de roșii, atunci trebuie să știm precis cum trebuie să ne îngrijim răsadurile!

Deja înaintăm tot mai mult în sezonul cald din an, iar pentru românii care au propria lor grădină, această perioadă este una foarte importantă. Iar cum roșiile sunt printre cele mai populare alimente din țara noastră, devine foarte important să știm cum trebuie să avem grijă de răsaduri, în această perioadă din primăvară.
Iar potrivit unui expert în grădinărit pe nume Ish, există un pas foarte important pe care trebuie să îl facem chiar acum, înainte ca vremea cu adevărat caldă să pună stăpânire pe țară. Specialistul ne spune că după ce răsadurile de roșii s-au extins deja pe pervaz, va trebui să le oferim rapid cât mai mult spațiu. Practic, mutarea lor în ghivece individuale este crucială, dacă ne dorim o recoltă bogată!
Cum ne putem bucura de roșii gustoase într-un timp rapid
Aceste fructe au nevoie de foarte mulți nutrienți pentru a se dezvolta armonios, iar dacă vor împărți același pământ, este foarte probabil să se strice. Potrivit express.co.uk, tot ce trebuie să facem este să umplem ghivecele cu compost, iar apoi să facem o adâncitură suficient de mare, cu degetele.
Apoi, vom putea pune plantele în mijloc, iar, în timp, ele vor prinde rădăcini. Expertul în grădinărit spune că preferă să folosească ghivece individuale pentru fiecare răsad, deoarece transferul va fi mult mai ușor.
Trucul care ne poate aduce o recoltă bogată
De asemenea, după ce am mutat roșiile în propriul lor ghiveci, este important să le udăm bine, pentru a le permite să absoarbă nutrienții din compost. Iar un detaliu important pe care trebuie să îl avem în vedere este faptul că roșiile nu rezistă deloc în fața frigului.
Astfel, va trebui să monitorizăm cu atenție răsadurile noastre, pentru a ne asigura că se dezvoltă în continuare armonios și sănătos.