Evenimentul care a speriat toată Japonia. Ce reprezintă piatra spartă din Sesshoseki

Previziunile că forțele întunecate vor fi dezlănțuite de o vulpe malefică și-au făcut locul, luni, peste rețelele de socializare din Japonia, după ce o celebră rocă vulcanică despre care se spune că ucide pe oricine intră în contact cu ea a fost găsită împărțită în două.

image

Conform mitologiei care înconjoară Sessho-seki, cunoscută și sub numele de piatra ucigașă, obiectul conține cadavrul transformat al lui Tamamo-no-Mae, o femeie frumoasă care făcuse parte dintr-un complot secret pus la cale de un războinic feudal pentru a-l ucide pe împăratul Toba, care a domnit în perioada anilor 1107 - 1123.

Piatra care a speriat Japonia

Legenda arată că adevărata ei identitate era o vulpe rea cu nouă cozi al cărei spirit este blocat într-o bucata de lavă, situată într-o zonă a prefecturii Tochigi, lângă Tokyo, renumită pentru izvoarele sale termale sulfuroase.

Separarea sa în două părți aproximativ egale, despre care se crede că a avut loc în ultimele zile, i-a speriat pe utilizatorii on-line care au remarcat că, conform folclorului japonez, piatra aruncă în mod continuu gaze otrăvitoare, locul de unde își are numele.

În timp ce se spunea că piatra a fost distrusă, iar spiritul ei a fost exorcizat de un călugăr budist care i-a împrăștiat bucățile în Japonia, mulți japonezi preferă să creadă că casa ei se află pe versanții Muntelui Nasu.

Vizitatorii din zonă, un loc popular pentru vizitarea obiectivelor turistice, s-au retras îngroziți în weekend, după ce martorii au postat fotografii cu piatra fracturată, iar o lungime de frânghie care fusese fixată în jurul circumferinței ei era surprinsă întinsă pe pământ.

„Simt că am văzut ceva ce nu ar trebui văzut”, a spus un utilizator de Twitter într -o postare care a atras aproape 170.000 de aprecieri.

九尾の狐の伝説が残る、殺生石にひとりでやってきました。縄でぐるっと巻かれた真ん中の大きな岩がそれ…のはずなのですが、なんと岩は真っ二つに割れて、縄も外れていました。漫画だったらまさに封印が解かれて九尾の狐に取り憑かれるパターンで、見てはいけないものを見てしまった気がします。 pic.twitter.com/wwkb0lGOM9

— Lillian (@Lily0727K) March 5, 2022

În timp ce alții au speculat că spiritul demon al lui Tamamo-no-Mae a fost reînviat după aproape 1.000 de ani, presa locală a spus că au apărut crăpături în stâncă cu câțiva ani în urmă, posibil ca apa de ploaie s-a infiltrat în interiorul acesteia și i-a slăbit structura.

Piatra, care a fost înregistrată ca sit istoric local în 1957, a fost menționată în lucrarea fundamentală a lui Matsuo Basho „The Narrow Road to the Deep North” și a inspirat o piesă de teatru numită drept „Noh”, dar și un roman și un film anime.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net