Florile la ghiveci, ideale pentru grădinile mici

Ultima actualizare:

    Prezentatoarea tv Livia Graur  a reuşit să-şi transforme curtea  într-un adevărat colţişor de rai
Prezentatoarea tv Livia Graur a reuşit să-şi transforme curtea într-un adevărat colţişor de rai

Nu e nevoie să fii un grădinar priceput ca să ai o grădină verde, frumoasă şi colorată. Prezentatoarea ştirilor Focus de la Prima Tv a reuşit şi e tare mândră de rezultat. Încercă şi tu!

Curtea Liviei Graur are 120 de metri pătraţi. Nu foarte mare, dar suficientă pentru a o umple de flori şi de pomi fructiferi. „Am vrut să transform curtea în micul nostru loc de relaxare, în care să îmbin utilul cu plăcutul. În sensul în care, pe lângă flori şi gazon, am plantat zmeură şi pomi fructiferi (măr, păr, piersic şi doi cireşi), ca să mâncăm “bio”. Ştiu că o să mai dureze pânâ când vom putea să ne bucurăm efectiv de fructele din pomi, însă zmeura e aproape gata. În fiecare zi dau ture să văd cum e recolta, cât au mai crescut fructele”, povesteşte Livia. Pe latura opusă pomilor fructiferi şi-a pus jardiniere şi ghivece agăţătoare cu petunii şi muşcate. Are de lucru acum, dar a descoperit că îi place şi o relaxează.


    Livia  inspectează  pomişorii în  fiecare zi
Livia inspectează pomişorii în fiecare zi

Ştie că mai ales în zilele călduroase, florile şi gazonul trebuie udate şi îngrijite, iar pentru a se ocupa de ele cât mai bine, s-a documentat în prealabil. Nu e greu. Încearcă şi tu, dacă ai un colţ de grădină! Iată 10 lucruri pe care trebuie să ştii!

  • Plantele curgătoare de genul petuniilor, ciucuraşilor, florilor de piatră... se pun în vase mai înalte, de 30 cm, cu puţin pietriş la bază şi pământ cu îngrăşăminte.
  • În sol pot fi puse crăiţe, cârciumărese, cerceluşi. Florile acestea sunt rezistente la căldură şi înfloresc pe toată perioada verii, până la prima brumă. 
  • Florile se plantează şi se udă numai dimineaţa şi seara. Dacă vrei să le „dai apă” pe caniculă, rişti să le omori. Apa care rămâne pe frunze, în bătaia soarelui, provoacă arsuri din cauza efectului de lupă care se produce. 
  • Plantele la ghiveci sunt ideale în grădinile mici. Le poţi agăţa, le poţi schimba locul şi poţi crea un alt decor oricând doreşti. 
  • Ca să reţii mai bine apa în ghivechiul plantelor, pune, înainte de a le planta, un filtru de hârtie pentru cafea.
  • Atunci când pleci de acasă pentru mai multe zile şi n-are cine să-ţi ude florile, ia un vas cu apă şi o fâşie lungă de pânză. O parte a fâşiei înmoaie-o în pahar, iar restul pune-o de-a lungul plantelor. Îşi vor trage singure apa.
  • Îţi poţi amenaja o foarte frumoasă grădină verticală dintr-un vechi suport de perete, din plastic, cu buzunare, în care depozitai jucării, şosete, sau alte obiecte de îmbrăcăminte. În fiecare buzunar, pune pământ şi plantează o floare.
  • Cutiile vechi de lapte sunt excelente pe post de stropitoare, dacă le găureşti capacul cu un ac încins.
  • Nu arunca apa în care ai fiert diverse legume! Aşteaptă să se răcească şi udă cu ea plantele. E plină de nutrienţi.

simeon stalpnicul png
  • Ai animale de companie care obişnuiesc să se joace în grădina ta, printre plantele abia răsărite? Înfige în pământ furculiţe de plastic şi animăluţele vor evita din proprie iniţiativă locul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net