Florile și legumele ce se plantează în luna martie. Grădina ta va avea multe roade și va arăta spectaculos

În luna martie, activitățile pentru gospodari și agricultori sunt în plină desfășurare, cu lucrări ce încep în grădină și la câmp. Se plantează diverse legume, flori și ierburi aromatice în acest sezon.

Florile și legumele ce se plantează în luna martie / foto: Pixabay
Florile și legumele ce se plantează în luna martie / foto: Pixabay

Ce legume se sădesc, la început de martie

În grădină, la debutul primăverii, se pun bazele culturilor rezistente la frig, cum ar fi varza timpurie, ceapa, usturoiul și țelina. De asemenea, se plantează morcovi, sfeclă, salată verde, spanac, ridichi, pătrunjel, păstârnac, tarhon, mazăre și fasole pentru boabe.

Chiar dacă preferă căldura, vinetele și ardeii sunt plantați în această perioadă, cu semințele înmuiate mai întâi în apă la temperatura camerei până când încep să încolțească. Alegerea semințelor de calitate este esențială pentru o recoltă bogată, fiind recomandat să se folosească semințe provenite de la furnizori autorizați cu experiență în domeniu.

După mijlocul lunii, se poate începe plantarea cartofilor, deși momentul potrivit variază în funcție de regiunea geografică. În zonele mai calde, cum ar fi sudul țării, cartofii pot fi plantați începând cu 15 martie, în timp ce în nord și în zonele de deal și munte, este mai indicat să se aștepte până la începutul lunii aprilie. De asemenea, în unele regiuni cu temperaturi mai ridicate, căpșunile pot fi plantate în martie.

Vinetele pot fi plantate inițial în seră, la fel ca și conopida, ardeiul iute, busuiocul, rozmarinul, cimbrul, salvia, diferite soiuri de salată verde, castraveții și semințele pentru roșii. Menținerea unei temperaturi constante în seră sau solariu este crucială, iar unele plante aromatice pot fi cultivate și în interior, în ghivece așezate în apropierea ferestrei.

Cel mai bun moment pentru a planta bulbii florilor de primăvară

În ceea ce privește florile, martie este momentul potrivit pentru plantarea bulbilor de primăvară în seră, precum crini, dalii, begonii, cale, gladiole și tuberoze. În plus, în seră se pot sădi petuniile, mușcatele, mixandrele și planta Ageratum. În grădină, se pot planta albăstrele, maci și alte flori cu caracter mai sălbatic.

Trandafirii pot fi plantați începând cu a doua jumătate a lunii martie și până la finalul lui aprilie. În ceea ce privește plantarea tuiei pentru gardul viu, aceasta poate fi realizată în orice moment favorabil din martie, cu excepția lunilor în care există riscul de îngheț. Tuia necesită o îngrijire atentă și o hidratare adecvată pentru a se asigura că rădăcinile prind bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net