Jaf de pomină pe DN1. Panourile solare și bateriile au dispărut misterios

Panourile solare și bateriile de pe DN1 au dispărut misterios la nicio săptămână după ce au fost montate, informează CNAIR. 

image

Iluminatul pe DN1 n-a durat nici măcar o săptămână, după ce panourile solare și bateriile au fost furate la doar câteva zile de la montare, anunță CNAIR. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a declarat prin intermediul rețelelor de socializare că ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare au fost furate la nicio săptămână după ce au fost montate de autorități. 

Este vorba, mai exact, de mai mulți stâlpi de iluminare, montați pe o porțiune de autostradă dintre Brașov și Sibiu. 

DRDP Brașov a transmis că lipsa acestor elemente de iluminat pe DN1 poate duce la pierderea de vieți omenești. 

În acest sens, DRDP Brașov a depus plângere penală pentru identificarea autorilor, însă compania recunoaște că este puțin probabil ca vinovații să fie prinși. 

„Din păcate ansamblurile de iluminare a insulelor de calmare de pe DN1 nu au rezistat nici o săptămână. S-au furat modulele de alimentare (compuse din baterii și panouri solare) de pe 4 astfel de insule între Brașov și limita cu județul Sibiu. DRDP Brașov a depus plângere penală în acest caz dar autorii vor fi foarte greu de identificat. Tocmai din acest motiv vă rugăm să ne ajutați cu orice fel de informație despre ce s-a întâmplat sau cine ar fi putut să comită fapta. Semnalizarea din zona insulelor de calmare este un element important de siguranța circulației iar deteriorarea ei poate duce la pierderea de vieți omenești”, scrie CNAIR.

DN1, o zonă vandalizată în repetate rânduri

Nu este pentru prima dată când eforturile autorităților de a oferi condiții civilizate șoferilor de pe DN1, sunt zădărnicite de persoane răuvoitoare. În urmă cu trei ani, DN1 a fost ținta unui alt furt, cel puțin la fel de inedit.

Hoții s-au orientat, la acea dată către coșurile de gunoi instalate pe DN1, între localitățile Vlădeni și Șercaia. Coșurile de gunoi montate pe DN1 au dispărut subit, într-o singură noapte. 

Hoții au vizat recipientele pentru deșeuri amplasate în cele cinci parcări de pe DN1. Autoritățile s-au declarat revoltate și au menționat că vandalizările de pe drumul național se țin lanț, astfel că investiția autorităților, din bani publici, devine zadarnică. 

În legătura cu acest incident, purtătorul de cuvânt, Roberrt Elekes, al DRDP Brașov, a declarat că într-un singur an fuseseră instalate 150 de coșuri de gunoi, doar în județul Brașov. 

DRDP Brașov a depus plângere penală cu privire la acest act de vandalizare, însă din păcate, făptașii nu au fost prinși. 

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net