Ghid de supravieţuire pentru Sărbătorile de iarnă

Ultima actualizare:

Cine nu simte că explodează după atâţia cârnaţi, jumări, salată beouf, cozonaci şi dulciuri înseamnă că nu a simţit Crăciunul! Şi pentru că Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu excese alimentare şi bahice, nutriţioniştii americani au elaborat pentru revista Cosmopolitan un plan de refacere între Sărbători.

Statistic, 72% dintre oameni suferă de tulburări digestive şi alimentare şi consumă în această perioadă cantităţi uriaşe de alimente fără să se poată opri. Cele mai multe intoxicaţii alimentare, crize de fiere şi tulburări digestive au loc în intervalul 25 decembrie şi 3 ianuarie. În ţările majoritar creştine, se dublează numărul apelurilor la Salvare şi majoritatea celor care ajung la Urgenţe acuză probleme de sănătate cauzate de excesele alimentare. Pentru a ne reveni după festinul de Crăciun, nutriţioniştii americani au stabilit un plan de bătaie, în câţiva paşi. 

  • Atenţie la ce mâncaţi! După cina de Crăciun alături de familie vă simţiţi, probabil, fără vlagă şi energie. A doua zi după Crăciun aţi mâncat acelaşi meniu, pentru că „nu voiaţi să aruncaţi mâncarea”. De azi, 27 decembrie e bine să mâncaţi brânză şi cereale la micul dejun, la prânz mâncaţi o ciorbă acră şi seara un grătar cu o salată de murături. Între mese, nu puneţi gura pe nimic.
  • Mai uşor cu alcoolul! Iarna este sezonul vinului fiert şi al ţuicii. De Crăciun, obişnuim să ciocnim un pahar, două, trei cu cei dragi şi a doua zi simţim capul cât o baniţă. De azi însă este bine să revenim la hidratarea tradiţională cu apă şi să lăsăm ficatul să îşi revină. Este indicat să uităm de sticlele de vin, bere sau tărie din cămară până în seara de 30 decembrie când intrăm în febra Revelionului. 

  • Plimbări în aer liber. Excesele alimentare din această perioadă îşi lasă amprenta rapid asupra siluetei pentru că devenim extrem de sedentari în această perioadă. Nutriţioniştii americani recomandă să începem de azi o serie de plimbări de 30 de minute în aer liber. Dacă ţinem bunul obicei până după Revelion, refacerea după excesele alimentare va fi mult mai uşoară.
  • Distraţi-vă la maximum! Hormonul fericirii, serotonina, este ideal în arderea caloriilor. Râdeţi, glumiţi, petreceţi şi simţiţi-vă bine alături de cei dragi fără să întreceţi măsura. Dacă sunteţi invitaţi la o ieşire în oraş între 27 şi 31 decembrie, consumaţi cel mult o bere sau un pahar de vin. Altminteri, veţi avea probleme cu “baniţa”, la noaptea dintre ani.

Camerele de gardă ale spitalelor, luate cu asalt

În camerele de gardă ale marilor spitale a fost nebunie şi nu sunt şanse să se potolească lucrurile pentru că urmează Revelionul şi Sfântul Vasile. De 3 zile încoace ambulanţele aduc la camerele de gardă în special persoane care au exagerat la masa de Sărbători. 1.500 de oameni au avut nevoie de serviciile Ambulanţei Bucureşti, cu 30% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, a precizat Alis Grasu, şeful serviciului SABIF. Pe lângă acestea aproape 2.000 de persoane au solicitat ajutorul SMURD în ajunul Crăciunului şi în ziua de Crăciun, iar pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 de incendii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Mango Mannheim O6 jpg
image png
image png
venice 2855264 1280 jpg
cozi ceausescu jpg
orasul 5 min danemarca  jpg
Produse Lidl pe raft - magazin FOTO Shutterstock
Parlamentul European si Iohannis   sala goala FOTO Radu Eremia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net