Ham-ham! Câinii s-au întrecut la Campionatul Mondial de Surf Canin

Campionatul Mondial de Surf Canin este deja o tradiție anuală! Sute de oameni și de câini s-au adunat sâmbătă la evenimentul de pe plaja Linda Mar din Pacifica, statul California. Animalele, dar și stăpânii lor s-au distrat în apă, iar câinii au demonstrat cât de talentați sunt la surf.

Derby California și stăpânul lui, la Campionatul Mondial de Surf Canin 2024
Derby California și stăpânul lui sunt vopsiți la fel (Foto: Profimedia)

Campionatul Mondial de Surf Canin era cât pe ce să nu se mai țină

Evenimentul era cât pe ce să nu se țină anul acesta, din cauza faptului că permisele de organizare au devenit mult mai scumpe. Fanii competiției au reușit însă să strângă 10.000 de dolari, după ce s-au unit să doneze fiecare cât poate, pentru a păstra această tradiție vie. De asemenea, la eveniment donat bani și pentru mai multe organizații caritabile, printre care Peninsula Humane Society și SPCA, conform The San Francisco Standard.

Câinii concurează în diferite serii, în funcție de mărimem, și sunt judecați în funcție de stil, îndemânare și de cât de mult își pot ține cele patru piciorușe pe placa de surf. Evenimentul a adunat laolaltă atât începători cât și veterani, inclusiv superstarul Derby California, un Golden Doodle cunoscut pentru creasta lui vopsită albastră cu mov.

Câinele Coda, la Campionatul Mondial de Surf Canin
Coda a venit special din Japonia pentru acest eveniment (Foto: Profimedia)

Unii dintre concurenți au zburat mii de kilometri pentru a participa la acest eveniment. Este cazul lui Coda, un Cocker Spaniel din Japonia, care s-a aventurat printre valuri sâmbătă, alături de ceilalți concurenți. Animalul face surf de 10 ani, potrivit The San Francisco Standard. Ea a câștigat locul al doilea la categoria câinilor de talie medie.

Campionatul Mondial de Surf Canin 2024 - câștigători

Câine pe placa de surf, la Campionatul Mondial de Surf Canin 2024
Câinii sunt antrenați special pentru acest eveniment (Foto: Profimedia)

La categoria câini mici a câștigat Delilah (Cocker Spaniel), la cea medie a luat locul 1 Sugar (metis alb), la categoria câinilor mari a câștigat Tsunami Tsuki (Golden Retriever), iar la cea a câinilor foarte mari a ieșit pe primul loc Cacau (Labrador).

Guadalupe Albuquerque, o spectatoare permanentă a acestui eveniment, s-a bucurat de vremea frumoasă alături de câinii ei, Quinze și Fuca: „Întotdeauna este plăcut să vezi atât de multe alte tipuri de câini în același loc. Sunt un mare fan al poveștilor cu animale salvate și aici vezi multe astfel de cazuri. Este un eveniment distractiv”. Competiția și priveliștile maiestuoase ale oceanului sunt un bonus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net