Hotel şi pentru oameni, şi pentru păsări! Unde se află camera inedită

Dacă iubeşti păsările şi vrei să te relaxezi în sălbătice, acum poţi, într-o cameră cu totul inedită, aflată în pădurile din Laponia, în nordul Suediei. Realizată de un lanţ hotelier suedez, camera este una sferică, suspendată de copaci, cu sute de căsuţe de păsări în jur.  

Camera este suspendată de doi copaci foto: Profimedia
Camera este suspendată de doi copaci foto: Profimedia

Proiectul Treehotel a fost început de Kent şi Britta Lindvall, în 2010, iar de atunci au creat mai multe camere, în natură, cu ajutorul a diverşi arhitecţi renumiţi. Cel mai nou este situat în Laponia, lângă satul Harads. Pentru camera numită Bioshpere, ei au fost ajutaţi de o firmă daneză, numită Bjarke Ingels Group, dar şi de ornitologi din zonă, notează CNN.  

Camera este suspendată de doi copaci, iar accesul se face printr-un pod înclinat, pe care se urcă până sus. În jurul ei, se află o schelă sferică, de metal, pe care au fost montate 350 de căsuţe de păsări, de diverse dimensiuni, pentru a încuraja diverse specii să-şi facă un cuib acolo.    

Accesul se face pe pod înclinat foto: Profimedia
Accesul se face pe pod înclinat foto: Profimedia

„Am petrecut câteva zile şi nopţi în unele dintre camerele Treehotel, înainte de pandemie, şi m-am simţit complet schimbat, după ce am stat în natură. Am vrut să avem în camera nou creată şi oaspeţi din sălbăticie, atât păsări, cât şi lilieci”, a declarat arhitectul Bjarke Ingels.  

Camera care 34 de metri pătraţi. Din ea, vizitatorii pot fotografia şi observa speciile de păsări locale, prin geamurile care se află pe toţi pereţii, dar şi pe podea şi tavan. La primul nivel, se află o baie şi un spaţiu de locuit, iar patul este poziţionat deasupra toaletei, cu o scară de acces. Interioul este complet negru, iar câteva surse de iluminat în formă de căsuţe de păsări atârnă de tavan. „Am aflat cu bucurie că păsările nu fac mizerie unde îşi fac cuibul, aşa că există şanse bune ca geamurile camerei să rămână curate”, a completat arhitectul.  

Camera are geamuri, de jur-împrejur foto: profimedia
Camera are geamuri, de jur-împrejur foto: profimedia

Scopul hotelului nu este doar de a crea o experienţă inedită pentru vizitatori, dar şi de a ajuta la înmulţirea populaţiei locale de păsări, susţin experţii din zonă: „Defrişările au redus numărul de găuri din copaci unde păsările şi-ar fi făcut cuib în mod natural, aşa că sperăm ca aceste căsuţe să fie de ajutor”, a declarat ornitologul Ulf Öhman. 

Camera este cea de-a opta realizată de Treehotel, iar o noapte pentru două persoane în inedita locaţie costă 1.200 de dolari şi include micul dejun. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net