Idei pentru casa ta. Cum împrospătezi interiorul
Schimbarea de anotimp este momentul ideal pentru a te ocupa de interiorul casei tale. Poți împrospăta atmosfera şi timpul petrecut acasă va fi mai plăcut, iar micile transformări vor aduce mai mult confort pentru toți membrii familiei. Nu trebuie omis faptul că o casă frumoasă te încarcă pozitiv, susține și amplifică starea de bine și oferă energie pentru provocările zilnice.
Revitalizează bucătăria
Nu întâmplător este supranumită sufletul casei. O bucătărie frumoasă nu este doar locul unde se pregătește mâncare, ci și spațiul social ideal. Modificările aduse îmbunătățesc viața tuturor. A revitaliza bucătăria înseamnă să faci schimbările necesare pentru a spori confortul și utilitatea acestui spațiu. În funcție de stilul de amenajare, ai putea adăuga piese noi de mobila de bucatarie. Știai, de exemplu, că o masă rotundă este mai comodă și mai elegantă decât una dreptunghiulară? Sau că dulapurile suspendate cu uși transparente măresc vizual spațiul și că polițele cu aer rustic sunt foarte moderne, iar un blat nou schimbă complet decorul? Ia în calcul o insulă pe roți, proporțională cu dimensiunile bucătăriei. Este extrem de utilă și ai putea să o faci pe comandă.
Mai multă culoare în camera de zi
Micile detalii fac diferența, iar culorile unei camere sunt cele care dau personalitate spațiului. Nu-ți fie teamă de un interior colorat, atâta vreme cât este respectată regula de bază a celor trei culori (principală - dominantă, intermediară - în ton cu cea principală, și de accent - în contrast). Folosește materiale cu texturi diferite pentru a completa și a aduce culoare. De exemplu, mătase, lână și sticlă, toate în tonul culorii de accent, respectiv perne de decor, îmbrăcate în mătase, o pătură de lână și un abajur de sticlă, toate în aceeași nuanță.
Confort în dormitor
Este camera cel mai ușor de împrospătat. Lenjerii adecvate anotimpului, în culori pastelate, și perdele noi vor da încăperii o nouă față. O bună soluție care nu te costă nimic este să întorci salteaua cu 180 de grade și după aceea cu 90. În felul acesta vei avea senzația unei saltele noi, iar uzura va fi egală și uniformă. Este o mișcare pe care trebuie să o faci cel puțin o dată la șase luni. Ca să o cureți bine aplică metoda folosită de bunici. Udă un cearşaf, stoarce-l bine, întinde-l pe pat și bate salteaua cu un baston. Praful va fi eliminat și va fi „prins” în cearşaful ud. Acordă atenție și pernelor. Dacă se pot spăla, fă asta, iar dacă acest procedeu nu este recomandat, lasă-le o zi întreagă în bătaia soarelui. Este cel mai bun mod prin care acarienii și alți paraziți sunt îndepărtați, iar pernele vor fi mult mai pufoase.
Pentru orice colț al casei
Împrospătarea fiecărei camere este o variantă, dar la fel de bune sunt și aceste sfaturi care se potrivesc oriunde, în casă:
Decorează pereții - un perete gol poate strica toată ambianța unei camere. A-l decora este, de cele mai multe ori, o provocare. Soluții, altele decât oglinzile? Hărțile vechi, fotografiile de autor, desenele copilului (cele cu adevărat nostime), rafturi înguste pentru mici obiecte de decor și fotografii de familie, o tapiserie pentru perete, un ceas atipic.Reorganizează mobila - câteva rocade în oricare dintre camere pot revitaliza ambientul. Stabilește exact ce și unde muti și vizualizează înainte, ca să fie cu adevărat mai bine și mai comod.Elimină ce nu folosești - o regulă a bunei organizări spune că piesele de mobilier care nu sunt folosite, care nu-și găsesc o utilitate reală, în casă, vreme de 6 luni, trebuie eliminate. O împrospătare adevărată începe mereu cu a arunca, a dona sau a reutiliza ceea ce este în plus sau inutil.
Ideea de a împrospăta interiorul trebuie adaptată la nevoile reale ale fiecărei case. Uneori este necesar să te concentrezi doar asupra unei camere (bucătărie, baie, camera de zi), efectul fiind benefic pentru întreaga casă, alteori este bine să face mici ajustări în fiecare încăpere. Oricum ar fi, ideile de mai sus te pot inspira și pot să fie tot atâtea puncte de plecare.