Idei simple de a-ţi "înmulţi" camerele din casă
Decât o cameră mare, mai bine două mici, gândesc mulţi proprietari de garsoniere, plictisiţi între doar patru pereţi şi care simt nevoia de intimitate. Ei bine, se poate. Şi nu e prea complicat.
Dacă vrei să ai mai multe camere în casă, iar încăperile actuale sunt suficient de mari, le poţi înjumătăţi. Cei care locuiesc în garsoniere pot fi primii interesaţi. Singura condiţie ar fi ca suprafaţa garsonierei să fie de peste 30-35 mp. Există mai multe soluţii:
- Panouri despărţitoare – se găsesc în magazinele de mobilă, sunt uşoare, mate sau semitransparente, cu înălţimi reglabile, din sticlă, plastic sau pânză.
- Draperie panou – e ieftină, din pânză, se montează uşor şi se demontează la fel de uşor, dacă vrei să revii la compartimentarea iniţială a camerei.
- Pereţi despărţitori din rigips – cu ajutorul lor vei avea două camere în adevăratul sens al cuvântului. Potrivit directorului general al Hornbach România, Mugurel – Horia Rusu, pereţii oferă protecţie împotriva incendiilor şi zgomotelor şi ţin loc de izolare termică. În plus, alte avantaje ale acestora sunt obţinerea unui perete uşor, perfect, într-un timp foarte scurt, fără deşeurile care se obţin în mod normal la realizarea unuia masiv de zidărie. Un atu suplimentar al acestora este înglobarea fără probleme a instalaţiilor electrice şi sanitare în spaţiul gol rezultat din construcţie, fără a afecta protecţia împotriva incendiilor şi izolarea fonică. „Utilizarea pereţilor şi placărilor din gips-carton este una universală, putându-se utiliza în toate zonele locuinţelor, de la băi şi bucătării, la camere sau mansarde. În acest fel, poate fi realizat un spaţiu adaptat nevoilor fiecăruia, într-un timp foarte scurt”, a spus Mugurel - Horia Rusu- Camera poate fi despărţită şi de un raft înalt sau o bibliotecă, dacă acestea sunt deschise la culoare. Cele închise ar „tăia” camera