Îi moare copilul din cauza facturilor uriașe! Fetița paralizată este conectată la aparate: «Nu am cu ce să plătesc»

O mamă din Marea Britanie se teme că nu va putea să-și permită să plătească factura de energie, în valoare de peste 19.000 de euro, pentru a-și menține în viața fiica cu dizabilități. Freya Hunter (12 ani) trăiește datorită unor aparate care necesită să stea permanent în priză.

Carolynne Hunter, alături de fiica ei, Freya (Foto: Twitter)
Carolynne Hunter, alături de fiica ei, Freya (Foto: Twitter)

Freya are nevoie de îngrijire constantă

Citește și: Un clujean și-a tapetat blocul cu panouri fotovoltaice, pentru a fenta factura la curent

Freya suferă de paralizie cerebrală severă cu probleme cronice de respirație, iar mama ei, Carolynne (49 de ani), spune că echipamentul de care are nevoie pentru a rămâne în viață folosește o cantitate mare de energie. Factura familiei era anterior de aproximativ 7.500 de euro pe an, dar aceasta ar putea ajunge la peste 19.000 de euro acum, din cauza scumpirilor anunțate. Carolynne, care locuiește în Tillicoultry, Scoția, împreună cu Freya și fiica ei mai mare, Katie, a descris situația lor ca fiind „insuportabilă”.

Iată și: Ce trebuie să faci dacă factura la energie este greșită. „Așa, cererea nu va fi respinsă!”

„Sunt îngrijorată, pentru că nu am cu ce să plătesc factura de energie. Nivelul de îngrijire pe care îl are Freya este probabil la egalitate cu ceea ce s-ar întâmpla într-o secție de terapie intensivă. Are nevoie de căldură constantă”, a declarat Carolynne, pentru BBC.

„Dacă nu pot să plătesc curentul, cum o pot ține pe Freya în viață?” 

Katie, Freya și Carolynne (Foto: Twitter)
Katie, Freya și Carolynne (Foto: Twitter)

Freya este îngrijită de două asistente medicale. Ele îi monitorizează ritmul cardiac, nivelul de oxigen și efectuează aspirații regulate pentru a-i menține căile respiratorii curate. Familia stă într-o locuință socială, în care există suficient spațiu pentru echipamentul Freyei, iar Carolynne spune că, pentru a economisi bani, tind să încălzească doar camera ei.

Află și: Cât va costa factura la energie în această iarnă. Calculul care le dă fiori românilor

Asta înseamnă că ea și cealaltă fiică a ei fac adesea frigul, pentru a se asigura că Freya și îngrijitoarele ei nu suferă. Carolynne lucrează cu normă întreagă pe un salariu mediu, dar, în ciuda faptului că nu câștigă suficient pentru a-și plăti facturile de energie, nu primește sprijinul financiar de care are nevoie.

Fetița de 12 ani suferă de paralizie cerebrală severă (Foto: Twitter)
Fetița de 12 ani suferă de paralizie cerebrală severă (Foto: Twitter)

Dacă nu pot să plătesc curentul, cum o pot ține pe Freya în viață? Cum naiba ar trebui să fac asta singură? Trebuie să sun la o ambulanță în fiecare zi și să o duc la spital?”, a spus mama indignată.

Te-ar putea interesa și: 13 scenarii posibile în cazul facturilor la energie

Carolynne speră că, făcând publică situația dificilă a familiei ei, guvernul britanic va lua în considerare să ofere mai mult ajutor celor care au nevoie de sprijin medical, în casele lor. Aceasta, crede ea, ar trebui să includă prioritizarea familiilor care au în îngrijire bolnavi, atunci când vine vorba de furnizarea de panouri solare și de stocare a bateriilor, mai ales având în vedere avertismentul rețelei naționale britanice, cu privire la întreruperile de curent din iarnă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
timisoara jpg
calendar ortodox 2020 10 iunie sfantul mucenic timotei episcopul prusiei png
harry și meghan jpeg
shutterstock 529038052 jpg
stop children suicide 2780203 1280 jpg
Greva generala in invatamant 22 mai 2023  Foto Inquam Photos Octav Ganea (6) jpg