În ce zile nu se fac nunți în 2023?

Ultima actualizare:

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om și toți ne dorim ca această zi să fie perfectă. Pe lângă pregătirile temeinice, e important să alegeți bine ziua în care marele eveniment va avea loc. Desigur, pentru asta trebuie să aveți în vedere orânduielile Bisericii. În cazul în care ați programat anul acesta cununia oficială, este bine să știți zilele în care nu se fac nunți. Și dacă nu ați cumpărat încă verighetele, veți afla și care semnificația lor și de ce trebuie alese cu grijă.

În ce zile nu se fac nunți în 2023?
În ce zile nu se fac nunți în 2023?

Cum nunta este un motiv de mare bucurie și sărbătoare, Biserica nu acepta oficierea cununiilor în zi de post. Asta, din cauza faptului că postul reprezintă un act benevol de smerenie și înfrânare a poftelor trupești, o cale spre pocăință, pe când nunta este un prilej de mare bucurie în care bineînțeles, omul petrece și se veselește. Mai exact, postul se referă atât la postire sufletească, cât și trupească, iar asta are în vedere abținerea de la anumite mânăcăruri și băuturi, cât și abstinența conjugală.

Mai mult, este bine să știți că nu e indicat să faceți nunți nici sâmbăta, iar asta pentru că această zi este considerată ziua morților, nu degeaba pomenile se organizează atunci. 

casatorie nunta miri buchet de nunta jpeg

Zilele în care nu se fac nunți în 2023

După cum am menționat nu se fac nunți în zilele de post şi în posturile de peste an. Alte zile în care nu se oficiază cununii:

  • În ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti și în ajunul acestora (1-2 februarie; 24, 25 mai; 3, 4, 5 iunie; 15 august; 13-14 septembrie)
  • Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paști (19 februarie - 25 februarie)
  • În Postul Sfintelor Paști (26 februarie - 16 aprilie)
  • Săptămâna Luminată (17 aprilie - 23 aprilie)
  • În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (12 - 28 iunie)
  • În Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie - 14 august)
  • Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august)
  • În Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie - 24 decembrie)
  • În perioada de la Crăciun până la Bobotează (25 decembrie - 6 ianuarie)
verigheta 1 jpg jpeg

Semnificația inelului de logodnă

Conform Părintelui Pavel Gumerov: "Inelele care li se pun pe deget soţilor la cununie amintesc de darul harului dumnezeiesc pe care l-au primit prin Taina Cununiei şi de faptul că trebuie să aprindă acest dar şi să nu uite să se roage lui Dumnezeu pentru bunăstarea familiei şi, bineînţeles, unul pentru celălalt. Inelele ne amintesc, de asemenea, despre legămintele de credincioşie, de fidelitate, pe care şi le fac unul celuilalt mirele şi mireasa. "

Semnificația inelului de logodnă este strâns legată de forma sa: cercul. Cercul este un simbol universal ce reprezintă unitatea, infinitul, și perfecțiunea. Astfel, simboluri bazate pe cercuri pot fi găsite în aproape fiecare capitol al istoriei umane. În credința creștină, precum și în multe alte religii, cercurile sunt considerate, de asemenea, simboluri ale lui Dumnezeu, deoarece nu au început și nici sfârșit. Acest lucru a făcut ca inelele, în special verighetele de nuntă, să fie simboluri nu doar ale iubirii, ci și ale iubirii veșnice. Printre primele verighete de nuntă au apărut la egiptenii antici, în vremea în care aceștia făceau schimb de inele din trestie împletită și cânepă. Egiptenii plasau aceste inele pe al patrulea deget al mâinii stângi, deoarece credeau că există o "venă a iubirii" care pornește de la acest deget direct spre inimă.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
ciorba pasare adobestock jpg
ambulanta Fb jpg
cartofi jpg
2 tiuit urechi jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net