Ingredientele simple care te scapă de furnici și gândaci. Așa nu vei mai avea insecte în casă

Indiferent cât de bine întreținută este casa ta, invazia insectelor poate deveni o provocare neplăcută. Însă, există soluții naturale și sigure pentru a scăpa de gândaci, furnici și acarieni. Iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să menții casa curată și să scapi de acești vizitatori nedoriti, conform brightside.me.

Cu bicarbonatul de sodiu puteți să scăpați de gândacii de bucătărie. Foto: arhiva.
Cu bicarbonatul de sodiu puteți să scăpați de gândacii de bucătărie. Foto: arhiva.

Bicarbonat de sodiu și ceapă pentru gândaci

Iată cum poți să scapi rapid de gândacii din casă: tăiați o ceapă și adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu. Plasați amestecul în colțurile casei, în special în zonele unde observați gândaci. Reaplicați zilnic pentru a obține rezultate optime. Acest truc este nu doar eficient, ci și sigur, evitând expunerea la substanțe toxice.

Soluție naturală împotriva căpușelor

Într-un recipient, amestecați 20 de picături de ulei esențial de mușcată de trandafir, 10 picături de ulei esențial de iarbă dulce, 5 picături de ulei esențial de lavandă și 5 picături de ulei esențial de citronelă sau lămâie. Adăugați o lingură de alcool de fricție și diluați la 100 ml cu oțet sau apă.

Pulverizați acest amestec pe piele pentru a proteja împotriva căpușelor. Această soluție naturală oferă o alternativă mai sigură la pesticidele chimice, protejând în același timp atât pe tine, cât și animalele de companie.

Scorțișoară împotriva furnicilor

Furnicile detestă mirosul de scorțișoară. Pulverizați scorțișoară pudră în zonele de intrare ale furnicilor. Adăugați puțin ulei esențial în pudra de scorțișoară pentru un efect mai eficient.Această metodă simplă și naturală te poate scuti de invazia neplăcută a furnicilor.

Ulei de eucalipt pentru acarieni

Amestecați 6 lingurițe de ulei de eucalipt cu 1,5 lingurițe de detergent lichid de rufe într-o găleată de apă. Înmuiați articolele lavabile în soluția obținută și spălați-le ca de obicei.

Pulverizați soluția pe suprafețele unde se află acarienii și ștergeți cu o cârpă curată. Pentru un miros plăcut, uleiul de eucalipt poate fi înlocuit cu ulei de arbore de ceai, cu aceleași rezultate eficiente.

Adoptând aceste metode naturale și sigure, vei putea transforma casa ta într-un mediu mai sănătos și mai confortabil, scăpând de invadatorii nedoriti.

image
image
image
image
image
image
bani webp
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net