Insula din Grecia de care românii s-au îndrăgostit în 2023. Prețurile sunt rezonabile, iar plajale sunt ca în Caraibe

Grecia este plină de insule superbe cu povești inedite, însă există o locație de care românii s-au îndrăgostit iremediabil. Ce legendă fermecatoare ascunde, aflați acum!

Insula din Grecia de care românii s-au îndrăgostit în 2023
Insula din Grecia de care românii s-au îndrăgostit în 2023

Această insulă se găsește în apropierea părții sudice a Peloponezului și se află chiar la intrarea în Golful Laconic. Vorbim, așadar, despre insula Kythira! Kythira are un aeroport național cu zboruri zilnice din Atena. De asemenea, se poate ajunge cu feribotul din portul Pireu din Atena, din portul Neapolis din Peloponez, ce face curse zilnice dar și din Kissamos din Creta care face transporturi de 2-3 ori pe săptămână.

Kythira este locul de naștere al Afroditei, zeița iubirii, potrivit lui Hesiod (poet grec antic care a trăit în timpul lui Homer). Insula a fost o sursă de inspirație pentru pictorul francez Jean Antoine Watteau, precum și pentru marele poet francez Charles Baudelaire, din secolul al XIX-lea.

Este un loc înzestrat cu o frumusețe aparte: văi care se termină pe malul mării; versanți de munte plini de verdeață sau stâncoși, ape de izvor sclipitoare, acompaniate de plaje deosebite și sate pitorești în care localnicii pregătesc mâncăruri tradiționale. Arhitectura îmbină influențele venețiene cu stilul întâlnit în Creta și Mani. 

Unul dintre locuri de vizitat este castelul venețian. Acest castel se mândrește cu o priveliște panoramică asupra Mării Egee și a coastelor sudice ale Peloponezului, așa că este un loc minunat pentru a urmări apusul soarelui. Pe lângă Castelul Medieval, nu ratați să vizitați mănăstirile Agia Moni, Agia Elesa și Myrtidiotissa, precum și biserica din interiorul peșterii Agia Sofia.

O altă experiență pe care trebuie să o trăiți în timpul șederii pe insulă este o plimbare prin satul fantomă Paleochora, urmată de o scufundare pe plaja din Lagada. Acolo vă puteți delecta cu Festivalului Vinului din satul Mitata, precum și câteva festivaluri religioase în cinstea Panagiei (Maicii Domnului) Myrtidiotissa (24 septembrie) sau Festivalul Agia Elesa (Sfânta Elesa - 1 august). Delicatesa principală a zonei este mierea, însă vă puteți bucura și de uleiul de măsline produs aici.

Insula de care românii s-au îndrăgostit

Prețurile sunt și ele pe gustul oricărui turist! O româncă a rămas extrem de impresionată de frumusețea și prețurile accesibile.

„După mulți ani petrecuți în Ciclade, arse de soare și bătute de vânt, Kythira ne-a surprins cu verdele ei crud, de primăvară, și abundența vegetației. Cu satele pitorești și locuitorii prietenoși, neafectați de turismul agresiv de masă. 

Cu prețurile relativ mici comparativ cu insulele mult mai cunoscute. Nu în ultimul rând, ne-a impresionat cu labirintul drumurilor înguste, de o singură bandă, sau cu lipsa drumurilor către plaje mari, frecventate de turiști. Google maps dă rateu la tot pasul și e singurul loc din toată Grecia unde am găsit indicator rutier care atestă că GPS-ul greșește”, a scris femeia pe un grup de pe Facebook dedicat insulelor grecești.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net