„Insula nemuritorilor”, locul unde trăiesc cei mai longevivi oameni din lume. Secretele care îi ajută să treacă de vârsta de 100 de ani

Ultima actualizare:

Okinawa, denumită și „insula nemuritorilor” este cunoscută în întreaga lume pentru faptul că deține cei mai mulți centenari din Japonia. Oamenii trăiesc mult și fără probleme de sănătate, iar majoritatea bătrânilor sunt centenari. 

Okinawa / foto: Pixabay
Okinawa / foto: Pixabay

La intrarea în satul Ogimi, care este situat în nordul insulei principale din Okinawa, există o plăcuță pe care este înscrisă în următorul mesaj: „La 80 de ani, ești doar un tânăr. La 90 de ani, dacă strămoșii tăi te invită în rai. , roagă-i să aștepte până la 100 de ani - atunci, s-ar putea să te gândești la asta.”

Sătenii din Ogimi au vârste înaintate 

Conform datelor puse la dispoziție de nationalgeographic.com, la ultima numărătoare s-a constatat că din cei 3.000 de locuitori, 15 dintre ei sunt centenari. 171 au vârsta de 90 de ani. Această statistică este remarcabilă chiar și în Japonia, unde din 70.000 de locuitori, există persoane trecute de 100 de ani. 

Okinawa sau „zona albastră”

Okinawa este situată la sud de Japonia continentală și este unul dintre cele cinci locuri din lume pe care-l exploratorul Dan Buettner le-a dat denumirea de zonă albastră. El este de părere că acolo locuiesc cei mai fericiți oameni din lume și prind vârste înaintate. 

„Fiecare cultură a longevității din lume a suferit perioade de greutăți”, a declarat Buettner pentru Today

„Au trecut prin războaie, foamete, aceleași tipuri de stres pe care le suferim noi acum, iar asta este o lecție pentru noi toți.”

Cei trei factori care îi ajută pe locuitorii din Okinawa să trăiască mult 

Locuitorii din Okinawa, Ogimi sau alte locuri de pe insula au o istorie lungă de viață, datorită unor factori importanți: alimentația, practicile sociale și genetice, după cum explică Craig Willcox, profesor de sănătate publică și gerontologie la Universitatea Internațională din Okinawa și co-investigator principal al Okinawa Centenarian Study, care investighează longevitatea din Okinawa din 1975.

„În general, ai nevoie de rachetă genetică dacă vrei să ajungi la sută de ani, nu doar de o dietă bună”, spune Willcox. „Nu am analizat dacă Okinawa are sau nu un avantaj genetic față de alte părți ale Japoniei, dar longevitatea se regăsește în familiile de aici”. 

Mâncarea pe post de medicament 

Stilul lor alimentar este un factor în plus care ajută să prelungească durata vieții. În majoritatea restaurantelor din Okinawa sau Tokyo, meniul principal este bogat în carne de porc și alcoolul are o concentrație foarte mare în Japonia. 

Pentru prevenirea cancerului, dar și a bolilor cardiovasculare, sătenii din Okinawa optează pentru mai mult de cinci porții de fructe și legume pe zi și adaugă în meniul lor mai mult pește decât carne, pentru o sănătate mai bună a inimii lor, mai spune Willcox.

„Există o expresie din Okinawa, nuchi gusui, care se poate traduce prin: lasă mâncarea să fie medicamentul tău”, notează el.

„Cartofii dulci, pepenele amar, alimentele marine bogate în carotenoizi, cum ar fi algele marine, legumele cu fructe verzi și fructele din dietă sunt anti-îmbătrânire, deoarece reduce inflamația și stresul oxidativ".

„Dieta tradițională din Okinawa este, de asemenea, densă din punct de vedere nutrițional, dar săracă în calorii, iar acest lucru este ideal", continuă Willcox, adăugând că cartoful dulce, mai degrabă decât orezul alb, a fost alimentul de bază în Okinawa. până în anii 1960”, a încheiat Willcox. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net