Irina Baianț, soprana pop-rock din „Fantoma de la Operă”

Ultima actualizare:

Irina Baianț a strălucit în rolul principal din spectacolul de musical, „Fantoma de la Operă", regizat de celebrul Stephen Barlow, pe scena Teatrului Național de Operetă "Ion Dacian" din București, în 2015.

Irina Baianț în rolul principal din musicalul, Fantoma de la Operă Arhiva Foto Irina Baianț
Irina Baianț în rolul principal din musicalul, Fantoma de la Operă Arhiva Foto Irina Baianț

Producția avea toate șansele să fie piatra de temelie a industriei de musical de la noi. Din păcate spectacolul a avut o viață foarte scurtă, existența sa fiind infleunțată indirect de  schimbările de la nivelul conducerii de la Operă.

„Cred că România nu a fost pregătită să primească acest spectacol și nici pentru a se  lupta ca el să rămână”, a povestit Irina Baianț în Interviurile Adevărul Live.

Spectacolul care i-a schimbat viața

Soprana spune că viziunea regizorului, prin îmbinarea clasicului cu pop-rock, normalitatea  pe care o solistă de operă trebuie să o aibă pe scenă, ceea ce ea nu știa până atunci, a făcut-o să înțeleagă ce înseamnă  azi, abordarea operei clasice.

Vezi și: Cu performanțe extraordinare în țară și în străinătate, Irina Baianț redevine Eliza Doolittle, în „My Fair Lady”

„.Eu sunt soprană și am rămas în sfera mea. Pentru că eu rămân soprana chiar dacă abordez și alte stiluri muzicale. Din tot ceea ce am învățat în acel spectacol aduc acum în concertele mele și o anumită naturalețe pe care în Operă nu prea știam cum să o am. Am înțeles din acel spectacol că o soprană nu este un dulap îmbrăcat în perdele”, a spus Irina Baianț.

În interviurile Adevărul Live, soprana Irina Baianț povestește cât de mult suferă pentru că nu reușește să cânte pe scenele din România atât cât își dorește. Artista mărturisește că o doare foarte tare că nu este înțeles de câtre profesioniștii din domeniul muzicii clasice de la noi efortul ei de a aduce în rândul publicului larg opera clasică.

Cine este mentorul artistei

Marele compozitor și dirijor Vladimir Cosma este unul dintre mentorii Irinei Baianț, soprana devenind colaborator permanent în toate concertele-eveniment ale acestuia din ultimii 12 ani Anul trecut, în octombrie, soprana a fost prezentă sub bagheta maestrului Cosma în toate cele 3 concerte jucate cu casa închisă în celebrul Grand Rex din Paris, în prezența a 5.000 spectatori per spectacol.

Citește și: De la Eurovision la…Festivalul Internațional de Nai!

Vladimir Cosma a compus toată muzica filmelor lui Louis de Funes, dar și a altor filme celebre.

Interviul excepțional, acordat de artistă, în întregime, este disponibil AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net