Kinder felie de lapte. Cum prepari acasă cea mai delicioasă prăjitură

Nu o să își vină să crezi cât de simplu este să faci Kinder Felie de Lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi ale copiilor. Prăjitura va avea blatul de cacos pufos și gust intens de lapte și nu este nevoie de foarte multe ingrediente.

Ingrediente pentru blat:

-        6 ouă;

-        150 grame făină;

-        30 grame cacao;

-        120 grame zahăr;

-        30 ml apă;

-        10 grame zahăr vanilat;

-        1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă:

-        400 ml smântână pentru frișcă;

-        100 ml lapte;

-        120 grame ciocolată albă;

-        10 grame gelatină;

-        50 ml apă rece;

-        50 grame miere;

-        1 linguriță extract de vanilie.

Mod de preparare a blatului:

Într-un vas se sparg cele 6 ouă, se adaugă zahărul, praful de sare și zahărul vanilat și se mixează în jur de 6 minute. După mixare, compoziția va avea o consistență pufoasă. Apoi, trebuie să adaugi puțină apă și să mai mixezi încă un minut.

Citește și - Prăjitură cu mălai și suc de portocale. Desert inedit, cu gust divin

Ulterior, cantitatea de cacao se amestecă împreună cu făina, iar compoziția rezultată va trebui cernută prin sită și se adaugă peste cea preparată anterior, peste cea cu ouă. Se amestecă ușor, de sus în jos, până când se va încorpora cantitatea de făină și cacao.

Pune într-o tavă, cu dimensiunea de 35 x 38 cm, hârtie de copt și toarnă compoziția. Blatul trebuie copt pentru 12 minute la 180 de grade.

După coacere, blatul trebuie desprins de hârtia de copt și se lasă la răcit. După aceea, el trebuie împărțit în două, pentru a obține două foi egale.

Mod de preparare a cremei:

Gelatina trebuie amestecată cu apă rece și se lasă la hidratat 10 minute. Smântâna pentru frișcă se mixează până se obține o spumă densă și se păstrează la rece. Trebuie să fii foarte atentă să nu se taie.

Într-o cratiță se pune laptele care trebuie fiert. Apoi, se ia de pe foc și se adaugă ciocolata mărunțită, gelantina hidratată și se amestecă până când compoziția va deveni omogenă și ciocolata se va topi.

În această compoziție se adaugă mierea, extractul de vanilie și se amestecă. Crema trebuie să fie puțin caldă pentru a se pune treptat frișca și se amestecă pănâ când se va încorpora.

În tava în care s-a copt blatul, se pune folie alimentară și se așează prima foaie de blat, apoi crema, care trebuie uniformizată, și a doua foaie, dar cu partea poroasă în sus, și se presează ușor.

Trebuie lăsată la frigider aproximativ 5 ore sau peste noapte. Prăjitura trebuie tăiată cu un cuțit cu lama lungă, care va trebui șters după fiecare tăietură, pentru a nu murdări crema cu firimituri de blat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net