La ce efecte negative te predispune lucrul de acasă?

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Trendul care accelera tendința angajaților din marile companii, de a lucra de acasă, era în plină manifestare la momentul în care a debutat actuala criză sanitară. În mod paradoxal, ceea ce ne doream cu toții din când în când, libertatea de a lucra de acasă uneori, s-a transformat în modus operandi. Peste noapte, am fost nevoiți să ne adaptăm unui mod de lucru pentru care nu am fost pregătiți în totalitate, atat din punct de vedere structural cat si organizatoricși care ne-a transformat livingul sau dormitorul în birou. Dacă lejeritatea de a ne face treaba fără să părăsim domiciliul este un aspect convenabil, nu același lucru se poate spune despre stările neplăcute pe care le resimțim la nivel fizic și chiar psihic.

Cum se instalează senzația de singurătate

Inițial ne-am bucurat pentru faptul că nu mai trebuie să parcurgem drumul până la birou, dar, după un an în care ne-am desfășurat activitatea doar de acasă resimțim din plin apatie și chiar depresie. Fără posibilitatea de a socializa în persoană, conexiunea cu echipa din care facem parte este una mai puțin aparentă. Lipsa de satisfacere a apartenenței la un grup se manifestă și ea, iar de aici și până la sentimentul de izolare nu mai rămâne decât un pas.

Ce remedii au tratamentele de spate

De-a lungul vieții, peste 80% dintre adulți acuză dureri de spate, iar acestea se împart în cele joase, la nivelul zonei lombare, respectiv cele superioare, în zona toracică. În cazuri extreme, întreaga coloană vertebrală poate fi cuprinsă de dureri, cu ramificații răspândite în aria posterioară a trunchiului, între pelvis și gât. Alături de factori precum greutatea corporală excesivă, purtarea unor perechi neadecvate de încălțăminte sau deviații ale coloanei vertebrale, există cauze ce duc la aparitia durerilor de spate, fiind conectați direct cu lucrul de acasă. Șederea îndelungată pe scaun și sedentarismul sunt puse în conexiune directă cu senzația ce variază de la durere surdă, la cea supărătoare. Exercițiile fizice, in special gimnastica medicala, înglobate într-un protocol de recuperare specific și personalizat, au ca efect relaxarea musculaturii, reducerea inflamațiilor, tonifierea musculaturii,creșterea flexibilități cat si o mai buna oxigenare la nivelul creierului prin imbunatatirea fluxului sangvini, cu efecte importante asupra relaxării pe plan psihic.

De ce simți că ai mai puțină eficiență

Slaba delimitare dintre spațiul de lucru și cel intim se regăsește și la nivelul unei percepții senzoriale deformate. Cu biroul lângă patul din dormitor, nu mai simțim că ziua de lucru începe cu adevărat, așa cum se întâmpla atunci când ne deplasam zi de zi într-un cadru formal. La final de zi, ne deconectăm greu mintea de la modul de lucru, din cauza faptului că ne aflăm tot în cadrul familiar al casei, pe care îl asociem doar cu relaxarea.

Cum combați eficient stresul

Stresul nu este o problemă nouă, cu care să te confrunți doar de când lucrezi de acasă. În schimb, combinat cu senzația de singurătate și cu sedentarismul, acesta pare să cântărească mai greu decât până acum. Permite-ți un moment de repaus, fie că vorbim despre o discuție amicală, despre câteva exerciții de stretching sau despre a asculta un scurt playlist cu melodii care să te destindă.

Cât de important este să schimbi decorul

Îți amintești vremurile în care îți rezervai câteva minute la prânz, profitând de pauza de masă, pentru a ieși la aer curat și a te bucura de soare? De ce nu ai face asta și acum? Alege să faci o mică plimbare, în parcul cel mai apropiat de casa sau de blocul tău, timp de 10-15 minute. Te vei deconecta pentru scurtă vreme și îţi vei reîncărca rezervele necesare concentrării până la final de zi.

Sfaturile de mai sus te ajută să contracarezi efectele profunde ale perioadei de lucru de acasă, într-un context care lungește peste măsură starea de incertitudine a noastră, a tuturor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net