La ce temperatură trebuie să setezi centrala, pentru a preveni apariția mucegaiului. Mulți români nu cunosc acest secret

Ultima actualizare:

Pe măsură ce temperaturile cresc și sezonul cald se apropie, este esențial ca gospodinele să ia măsuri pentru a preveni formarea condensului și apariția mucegaiului în locuință.

Mucegaiul din casă poate fi evitat / foto: arhiva
Mucegaiul din casă poate fi evitat / foto: arhiva

Aceste probleme pot deveni o amenințare serioasă, atât pentru confortul casei, cât și pentru sănătatea locatarilor. De aceea, menținerea unei temperaturi optime în interior este un aspect deosebit de important.

Pericolul mucegaiului și condensului asupra sănătății

Mucegaiul și condensul pot avea efecte negative semnificative asupra sănătății. Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS), expunerea la spori de mucegai, prin inhalare sau contact, poate provoca reacții alergice, iar în cazuri mai grave, poate duce la probleme respiratorii precum bronșita sau chiar la declanșarea atacurilor de astm.

Deși mulți consideră că pericolele asociate cu umiditatea dispar odată cu trecerea sezonului rece, realitatea este că temperaturile mai ridicate pot favoriza dezvoltarea mucegaiului, avertizează publicația The Sun.

Pentru a preveni aceste probleme, experții recomandă utilizarea unui dezumidificator. Acest aparat este eficient în reducerea umidității din aer, ajutând astfel la combaterea condensului.

De asemenea, dezumidificatoarele sunt foarte utile pentru cei care își usucă hainele în interior, pe radiatoare sau suporturi de uscat. Umezeala eliberată de hainele ude poate contribui semnificativ la creșterea nivelului de umiditate în locuință, a explicat Ben Gallizzi, expert în energie la Uswitch, citat de publicația britanică.

Recomandări pentru menținerea unui mediu sănătos în casă

Prin adoptarea acestor măsuri, locuința va rămâne un mediu sănătos și confortabil, indiferent de sezon.

Organizația Energy Saving Trust sugerează ca temperatura interioară să fie între 18 și 21 de grade Celsius pentru persoanele sănătoase.

Camerele mai reci și mai umede, cum ar fi baia, ar trebui menținute la o temperatură mai ridicată decât restul casei, pentru a preveni acumularea de umiditate.

Deschiderea ferestrelor câteva ore pe zi este o metodă simplă și eficientă de a reduce umiditatea, mai ales acum, când temperaturile exterioare sunt mai blânde.

Atunci când gătiți, pornirea hotei ajută la evacuarea vaporilor și împiedică formarea condensului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Aniston și Matt LeBlanc GettyImages 1447109068 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
arhive securitate dosare foto Inquam Photos
andrada manta colaj instagram jpg
Statuia ecvestră a lui Decebal din Deva  Foto Daniel Guță JPG
Imagine din Beirut, Liban FOTO Shutterstock
armata otomana otomani jpg
crin antonescu inquam
pomi istock iarna jpg
Anca Alexandrescu, foto facebook Anca Alexandrescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net