Liderul cultului Apocalipsei şi-a ţinut 12 ani copiii în beci

Liderul unui cult al Apocalipsei din Ţările de Jos şi-a ţinut cei 9 copii izolaţi timp de peste un deceniu, pe o fermă. Gerrit Jan van Dorsten, de 69 de ani, şi-a bătut şi înfometat odraselele, pentru că ei ar fi fost “spirite rele”. Totuşi, bărbatul a scăpat de puşcărie, fiindcă autorităţile au decis că e prea bolnav.  

Gerrit Jan van Dorsten
Gerrit Jan van Dorsten

Totul a ieşit la iveală când fiul cel mare, Jan Zon van Dorsten, a intrat într-un pub local şi a povestit prin ce a trecut şi că aşteaptă finalul lumii, în octombrie 2019. Liderul de cult a fost arestat şi acuzat că a supus copiii la “pedepse fizice grave”. El credea că cei 9 sunt “murdari” şi că e datoria lui “să oprească spiritele rele”.

Copiii erau ţinuţi în celule, în beci

Copiii aveau între 18 şi 25 de ani în momentul arestării tatălului lor şi fuseseră izolaţi de lume timp de 12 ani, din 2007. Ei erau ţinuţi în celule improvizate, în beciul unei ferme închiriate, din satul Ruinerwold şi nu aveau voie să iasă afară, pentru a nu fi văzuţi de alţi oameni.

Jan Zon van Dorsten
Jan Zon van Dorsten

Cei mai mici dintre ei nu erau înregistraţi în bazele de date ale autorităţilor şi nu fuseseră la şcoală. Unii dintre cei 9 nici măcar nu ştiau să vorbească bine şi i-au şocat pe poliţişti cu un “limbaj inventat”.

În timpul procesului, unul din băieţi a povestit cum a fost ţinut legat de mâini şi picioare, drept pedeapsă, iar altul a stat o vară întreagă în cuşca câinelui, pe domeniul fermei, la o distanţă considerabilă de locul unde se afla casa cu restul familiei.

Mâna dreaptă a liderului a scăpat de închisoare

Pe lângă van Dorsten, a mai fost arestat şi un austriac de 61 de ani, cunoscut doar drept Joseph B., care l-ar fi ajutat pe liderul cultului să îşi ţină copiii în condiţii groaznice. El ar fi făcut toate cumpărăturile necesare familiei şi s-ar fi ocupat de ferma unde stăteau.

Tribunalul a decis, săptămâna aceasta, ca el să fie însă achitat, deşi procurorii susţin că ar fi fost imposibil ca van Dorsten să treacă neobservat atât de multă vreme fără ajutorul discipolului său.

Gerrit Jan van Dorsten a făcut atac cerebral

Şi liderul de cult a scăpat de închisoare, fiindcă a suferit un atac cerebral, iar autorităţile din Ţările de Jos au stabilit că e prea bolnav pentru a se putea apăra. Procurorii şi un psihiatru al Departamentului de Justiţie au fost de acord că un proces împotriva lui i-ar încălca drepturile.

Unii copii cred că tatăl lor nu trebuia arestat

Cu toate că au fost abuzaţi de tatăl lor, nu toţi cei 9 copii au fost de acord cu procesul intentat lui van Dorsten: cei patru mai mari îl consideră pe tatăl lor vinovat, dar ceilalţi cred că el nu ar fi trebuit arestat. Cei mai mulţi dintre ei fac terapie, momentan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net